Amerikkalaiset kuluttajat ovat puhuneet: Netflix vei HBO:lta valtaistuimen

12.4.2016 09:51

Yhdysvaltalaiset kuluttajat pitävät Netflixiä parhaana alkuperäistuotantoja tarjoavana maksullisena televisio- ja tilausvideopalveluna, kertoo Morgan Stanley -yhtiön järjestämä kyselytutkimus.

Morgan Stanley teki vuosittaisen tutkimuksen kuudetta kertaa, ja Netflix vei ykköstilan ensimmäistä kertaa. Aiemmin suosituin on ollut HBO.

Noin 29 prosenttia tutkimukseen vastanneista oli sitä mieltä, että Netflix oli paras alkuperäistuotantojen tarjoaja. Viime vuonna luku oli 23 prosenttia. HBO oli toiseksi suosituin 18 prosentilla. Viime vuonna HBO:n luku oli 31.

Pienemmät kilpailijat Showtime, Hulu ja Amazon saivat 4–5 prosentin kannatuslukuja.

Netflixillä on ollut viime vuosina useita huippusuosittuja sarjoja kuten Orange is the New Black ja House of Cards. HBO:lla ei sen sijaan ole ollut suurta uutuushittiä vuonna 2011 alkaneen Game of Thrones -sarjan jälkeen. HBO:n True Detective oli menestys ensimmäisellä kaudella vuonna 2014, mutta toinen kausi ei osoittautunut yhtä suosituksi.

Tutkimustulos tulee hyvään aikaan Netflixin kannalta, sillä striimipalveluja tarjoava yhtiö on ilmoittanut vuonna 2016 käyttävänsä ensimmäistä kertaa enemmän rahaa alkuperäisiin tuotantoihin kuin HBO. Morgan Stanleyn mukaan Netflix käyttää tänä vuonna 2,5 miljardia dollaria ohjelmatuotantoon, kun HBO:n vastaava summa on 1,8 miljardia dollaria.

Kuva Netflixin sarjasta House of Cards.

Lähde: Variety

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa