Angelina Jolien ja Brad Pittin yhteinen elokuva floppasi jenkeissä

James Bond -seikkailu 007 Spectre oli toista viikkoa peräkkäin Yhdysvaltain katsotuin elokuva. Se tuotti viikonlopun aikana 35,4 miljoonan dollarin lipputulot ja kasvatti Pohjois-Amerikan kokonaislipputulonsa 130 miljoonaan dollariin. Maailmanlaajuisesti Spectre on tuottanut jo noin 550 miljoonaa dollaria. Kiinassa elokuva tuotti avausviikonloppunaan 48 miljoonaa dollaria.

Toinen hittielokuva Tenavat tuotti toisena viikonloppunaan 24,2 miljoonaa dollaria. Klassikkosarjakuvaan perustuva anmaatio on tuottanut Yhdysvalloissa jo 82,5 miljoonaa dollaria. Tenavat tulee Suomen teattereihin joulupäivänä.

Sen sijaan Angelina Jolien ja Brad Pittin yhteisestä elokuvasta ei tullut hittiä. Jolien ohjaama ja pariskunnan yhdessä tuottama draama tuli kymmenessä teatterissa ensi-iltaan ja tuotti vaatimattomat 95 000 dollaria. Keskiarvoksi per valkokangas jäi noin 9500 dollaria, mikä ei lupaa hyvää. Jolie ja Pitt näyttelevät elokuvan pääosia, mutta maailman tunnetuin elokuvapariskuntakaan ei saanut yleisöä kiinnostumaan. By the Sean teatterimäärää on tarkoitus laajentaa, mutta alun perusteella asiantuntijat ovat jo tuominneet sen flopiksi. By the Sea tulee Suomessa ensi-iltaan 27. marraskuuta nimellä Meren äärellä.

Ensi-iltaan tuli myös tositapahtumiin perustuva The 33, joka kertoo Chilen kaivosonnettomuudesta. Sen tulos jäi vaatimattomaksi. The 33 tuli laajaan levitykseen, ja sitä esitettiin yli 2400 teatterissa, mutta tuotto jäi 5,8 miljoonaan dollariin. Elokuvalle oli odotettu 8–10 miljoonan avaustulosta. Vielä ei ole tietoa tuleeko The 33 Suomeen. Yksi elokuvan käsikirjoittajista on suomalainen Mikko Alanne.

Lähde: Variety

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut