Antiikkinen Harley-Davidson pantiin tv-sarjassa uuteen uskoon – moottoripyöräharrastajat eivät kiitelleet

Ei pärisytä.

27.3.2023 08:31

Ikivihreä lakimiessarja Perry Mason käynnistettiin uudelleen pari vuotta sitten ja nyt uudesta versioinnista on nähtävissä jo toinen tuotantokausi. Jos alkuperäinen 1950-luvun Perry Mason ratkoi juttujaan herrasmiesmäisesti ja omasi arvokasta auktoriteettia, nykyversio on jokseenkin toista maata. Tämä kaveri on altavastaaja, jolla on jopa vaikeuksia pysyä kaidalla polulla.

Sarjoja yhdistää pohjautuminen Erle Stanley Gardnerin kirjoihin ja sijoittuminen menneeseen aikaan. Nyt Matthew Rhysin tulkitsema Mason elää 1930-luvun Los Angelesissa, jota sarjan tekijät ovat rakentaneet pieteetillä. Sen kakkoskaudella Mason nähdään mm. ajanmukaisen Harley-Davidsonin selässä. Ehdan kulkupelivanhuksen käyttö tuotti kuitenkin ongelmia.

Rhysin mukaan moottoripyörää oli tarkoitus käyttää kuvauksissa normaaliin tapaan, mutta kaksipyöräisen käynnistämisen jälkeen homma vihellettiin poikki:

– Siitä tuli niin outoa ja se piti niin valtavaa meteliä, että porukka päätti unohtaa sen jutun.

Komeaa pyörää ei toki heivattu pois, vaan sitä päätettiin muokata – alan harrastajien kauhuksi. Parissa viikossa klassikkoajokki muutettiin sisuksiltaan sähkömoottoripyöräksi. Vaikka Rhys kehuu uudistetun ajokin olleen kuin unelma vauhtinsa ja ajomukavuutensa puolesta, osa Harley-Davidson-faneista otti muuntelun raskaasti.

– He pitivät sitä inhottavana ja todellisena rikoksena, Rhys sanoo.

 

Lähde: SlashFilm

Lisää luettavaa