Artisokka-elokuvafestivaali kokeilunhaluisena

9.3.2012 02:48

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin pirtsakka kevätsisko Artisokka järjestetään maaliskuun lopulla jo 11:ttä kertaa. Tänä vuonna luvassa on muun muassa Artisokan historian mittavin ohjelmisto ja uusi näytöskokeilu lyhytsarjan kanssa.

Helsingissä 29.3.–1.4. järjestettävän Artisokka-festivaalin ydinajatus on yhä naiselokuvissa. Näytöksiin on koottu vahvoja naistekijöiden ja -kohtaloiden elokuvia, kuten ohjauksesta Sundance-juhlilla palkittu Martha Marcy May Marlene, traaginen Poikani Kevin ja poliittinen The Lady, joista osa nähdään myöhemmin keväällä myös normaalissa teatterilevityksessä.

– Valittujen elokuvien genret eivät itsessään ole mitenkään rajattuja, vaikka hieman draamapainotteista tänä vuonna onkin. Kauhuelokuvia ei vain ole liiemmin naistekijöiltä tullut. Valintakriteerinä on ollut ennen kaikkea elokuvan laatu, Artisokan taustaorganisaation Pekka Lanerva perustelee ohjelmistoa.

Naiselokuvien ja kevään ennakkomaistiaisten rinnalla Artisokan kokonaisuudessaan noin 20 elokuvan ohjelmisto tuo valkokankaille myös teatterilevityksestä pudonneita helmiä, kuten Junon tekijöiden uutuus Young Adult ja Johnny Deppin Hunter S. Thompson -gonzoilun Rommipäiväkirja.

– Halusimme pelastaa teatterilevityksestä viime hetkellä pudonneita elokuvia, jotka on tarkoitettu valkokankaalla nähtäväksi. Lisäksi kokeilemme viisiosaisen minisarjan esittämistä yhden päivän aikana kahdessa näytöksessä, Lanerva kertoo.

HBO:n Emmy ja Golden Globe -palkitun Mildred Pierce -minisarjan pääosissa nähdään Kate Winslet, Guy Pearce ja Evan Rachel Wood. Kyseessä on sovitus James M. Cainin vuoden 1941 samannimisestä kirjasta, josta on tehty elokuvaversio vuonna 1945.

Kuva Mildred Piercestä.

[muuta linkki=”http://www.episodi.fi/?p=17891″ teksti=”Lue Artisokka-festivaalin vieraista”]

Lisää luettavaa