Arvostetut SAG-palkinnot jaettiin eilen: Squid Game, CODA ja Ted Lasso kahmivat eniten voittoja

Gaala järjestettiin jo 28. kerran.

Arvostetut Screen Actors Guild -palkinnot jaettiin jälleen eilen 27. helmikuuta Kalifornian Santa Monicassa. Gaala on järjestetty jo vuodesta 1995 alkaen ja siitä vastaa amerikkalaisen media-alan ammattiliitto SAG-AFTRA (Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists).

Elokuvapuolella eniten voittoja itselleen nappasi CODA – kahden maailman välissä. Se palkittiin parhaan miessivuosan (Troy Kotsur) sekä parhaan näyttelijäryhmän palkinnoilla. Kyseiset ehdokkuudet ja voitot ovat historialliset tunnustukset gaalassa: kuuroja näyttelijöitä ei ennen tätä ole nähty kisaamassa missään yksilösarjan kategoriassa eikä myöskään ryhmäkategorioissa.

Elokuvien parhaiden pääosien palkinnot menivät Will Smithille (King Richard: Williamsien tarina) ja Jessica Chastainille (The Eyes of Tammy Faye).

Television saralla suurin voittaja oli Netflixin yllätyshitti Squid Game kolmella palkinnolla. Se pokkasi molemmat draamasarjojen pääosanäyttelijöiden palkinnoista (Lee Jung-jae ja Jung Ho-Yeon) sekä parhaan stunttitiimin palkinnon. Draamasarjojen miespääosaan ei aiemmin ole ollut ehdolla aasialaista tai korealaista näyttelijää. Ja vaikka Squid Game ei voittanutkaan parhaan draamaryhmän kategoriaa, sen ehdokkuus oli ensimmäinen ei-englannin kielisen sarjan saama tunnustus kategoriassaan.

Squid Gamen jälkeen televisiopalkinnoissa menestyi parhaiten Apple TV:n Ted Lasso. Sen onnistui voittaa parhaan komediaryhmän sekä parhaan komedianäyttelijän (Jason Sudeikis) palkinnot.

Helen Mirrenille myönnettiin gaalassa myös SAG Life Achievement -palkinto.

Voit katsoa täydellisen 2022 SAG-voittajien listauksen SAG-AFTRAN sivuilta.

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut