Avaruusolentoja nähnyt ysärikaunotar Goldie Hawn täytti 78 – tältä hän näyttää nyt

Tehnyt viime vuosina jouluisia elokuvia.

29.11.2023 05:30

Goldie Hawn täytti 21. marraskuuta 78 vuotta. Hänet muistetaan erityisesti koomisten roolien näyttelijänä.

Hawn on tunnettu esimerkiksi Kuolema pukee häntä (1992) ja Hylättyjen vaimojen kerho (1996) -elokuvista. Oscar-palkinnon hän voitti Cactus Flower (1969) -leffasta.

Vime vuosina häneltä on ilmestynyt elokuvat The Christmas Chronicles ja The Christmas Chronicles: Part Two. Hän näyttelee niissä yhdessä pitkäaikaisen kumppaninsa Kurt Russellin kanssa.

Hawn aloitti näyttelijänuransa lyhytikäisen komediasarjan Good Morning World näyttelijänä vuosina 1967-1968. Hänen roolinsa oli radiosoittajan tyttöystävänä, jolla oli stereotyyppinen ”tyhmän blondin” persoonallisuus.

Hänen seuraava pestinsä toi hänelle aika paljon huomiota, ja se oli niin ikään ”tyhmän blondin” rooli. Hän oli yksi vakituisista näyttelijöistä Rowan & Martin’s Laugh-In -sketsikomediasarjassa vuosina 1968-1973.

Hawn puhkesi usein korkeaan kikatukseen kesken vitsin, ja hetki sen jälkeen hän palasi raiteilleen. Yleisö piti erityisesti Hawnin pirteästä asenteesta.

Hawn teki elokuvadebyyttinsä kikattavana tanssijana elokuvassa Se ainoa ja oikea pelimanniperhe (1968). Seuraavana vuonna häneltä ilmestyi Cactus Flower (1969) -elokuva, josta hän voitti Oscarinsa.

Hawn piti tauon elokuvista mutta jatkaa taas näyttelijänä

Viidenkymmenen ikävuoden tienoilla Hawn katosi elokuvista, sillä hän halusi tehdä monia muita asioita. Tauko kesti peräti 15 vuotta, jona aikana hän muun muassa kirjoitti kaksi kirjaa. Hän palasi vuonna 2017 elokuvaan Snatched.

Snatched (2017).

Snatchedissa niin ikään näytellyt Amy Schumer onnistui houkuttelemaan hänet pois eläkkeeltä. 20th Century Fox ei alun perin halunnut Hawnia elokuvaan, koska hän ei ollut näytellyt 15 vuoteen, mutta Schumer uhkasi jättää projektin, jos Hawnia ei valittaisi.

Tällä hetkellä Hawnilta on tulossa elokuva Family Jewels. Vielä tuotannossa oleva perhekomedia kertoo kolmesta naisesta, jotka joutuvat viettämään joulun yhdessä lastensa ja lastenlastensa kanssa. Kokoontuminen on pakko järjestää, koska naisten yhteinen ex-mies putoaa kuolemaansa newyorkilaisessa tavaratalossa.

Elokuvan ohjaa Peter Hoare. Näyttelijöinä kova kolmikko
Hawn, Bette Midler ja Diane Keaton.

Hawn väitti nukkuneensa autossa ja havahtuneensa avaruusolentojen touhuihin

Hawn kertoi tänä vuonna Apple Fitness Plussan ohjelmassa Time to Walk uskomattoman tarinan, sillä hän väitti nähneensä ihka eläviä avaruusolentoja. Tapaus sattui West Covinassa, Kaliforniassa tanssiharjoitusten jälkeen, kun hän oli nukkumassa ystävänsä autossa.

Hawn havahtui ”korkeataajuiseen ääneen”, joka sai hänet katsomaan ulos ikkunasta.

– Näin kaksi tai kolme kolmionmuotoista päätä. Ne olivat väriltään hopeisia, kapeat suut, pikkiriikkinen nenä, ei korvia, Hawn kuvaili näkemäänsä.

Sen jälkeen asiat menivät vielä kummallisemmaksi.

– He osoittivat sormella minua kohti, autoon, ikään kuin he olisivat keskustelleet minusta, aivan kuin olisin ollut puheenaiheena arkipäiväiseen tapaan, Hawn sanoi.

Sitten Hawn muisti tunteneensa olonsa halvaantuneeksi.

– En tiedä oliko se todellista. Lopulta säpsähdin siitä pois. Se oli kuin murtautuminen ulos voimakentästä. Ja tietenkin menin sanomaan lapsille ja niin edespäin, että ”hyvä luoja, minä taisin saada yhteyden ulkoavaruuteen”. Jotain sellaista, Hawn kertoi.

Tähti mietti vuosien ajan tapauksen jälkeen, oliko hän nähnyt vain unta. Sitten hän tapasi astrofyysikon, joka haastatteli häntä tapahtuneesta. Sen jälkeen Hawn muisti uusia asioita.

– Yhtäkkiä muistin jotain. He koskivat kasvoihini. He koskivat kasvoihini, ja se tuntui kuin Jumalan sormelta. Se oli mitä hyväntahtoisin, rakastavin tunne. Se oli voimakasta. Täytyin valolla, Hawn julisti.

Hawn näki myöhemmin unen, jossa hän näki kuusi valoa, jotka lensivät vuorten yli. Sitä hän piti merkkinä avaruusolentojen paluusta. Hawn innostui sen verran, että hän vieraili Stonehengen kaltaisessa paikassa Aveburyssa, jossa paikalliset olivat löytäneet ufoihin liitettyjä peltokuvioita.

– Paikalle saavuttuamme seisoin mäen päällä katsellen alas pimeään laaksoon. Se oli täsmälleen uneksimani paikka, ja siellä oli sydämen muotoinen peltokuvio, Hawn muisteli.

Tuolloin Hawn arveli jo sekoavansa, koska hän on kerännyt sydämiä koko elämänsä ajan. Hän väitti jopa rakentaneensa talon sydämistä.

Näyttelijä vielä lisäsi, että maailmassa on paljon asioita, joista ei ole todisteita, tai joita ei voi nähdä.

– Emme voi lakata uskomasta. Emme voi koskaan, koskaan lopettaa ihmettelyämme. Se ei vain ole hauskaa. Se on todella tärkeä osa seikkailua, jossa mikään ei ole mahdotonta, Hawn päätti.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Goldie Hawnista

Hänen ensimmäinen pestinsä oli balettitanssiminen Pähkinänsärkijässä 11-vuotiaana. Hän ansaitsi siitä 1,50 dollaria. Hawnille oli kehkeytymässä ura balettitanssijana, ja hän opettikin sitä, mutta elokuvaura vei mennessään.

Hawn on Sally Fieldin hyvä ystävä.

Hawn on näyttelijäkolmikko Oliver Hudsonin, Kate Hudsonin ja Wyatt Russellin äiti.

Hawn ja Kurt Russell ovat näytelleet yhdessä viidessä elokuvassa.  Ne ovat Se ainoa ja oikea pelimanniperhe (1968), Tyttö joka paiski töitä (1984), Yli laidan (1987), The Christmas Chronicles (2018) ja The Christmas Chronicles: Osa kaksi (2020).

Yli laidan (1987).

Hawn väitetysti ilmestyy joskus yhtäkkiä paikalle Marylandin lapsuudenkotiinsa, vaikka talolla on jo uudet omistajat.

Hänen roolisuorituksensa Judy Benjaminina elokuvassa Tyttö joka kävi intin (1980) on Premiere-lehden kaikkien aikojen 100 parhaan elokuvahahmon listalla sijalla 70.

Alta voit katsella Hawnin jakamia Instagram-julkaisuja. Täältä puolestaan voit lukea tähden hienon elämänohjeen: Veteraaninäyttelijätär Goldie Hawn antoi hienon elämänohjeen – tästä syystä lasia on tärkeä katsoa puolitäytenä.

Lue myös: Muistatko vielä 80-luvun seksisymbolin Bo Derekin? Tältä 67 täyttänyt nainen näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi


https://www.instagram.com/goldiehawn/?hl=fi

Lähde: Vanity Fair, IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa