Avatar 2:n virallinen nimi ja julkaisupäivä ovat nyt selvillä

Ykkösosa nähtiin teattereissa vuonna 2009.

28.4.2022 12:30

Reilu kymmenen vuotta sitten julkaistu Avatar nousi kaikkien aikojen tienaavimmaksi elokuvaksi ja on onnistunut pitämään titteliä hallussaan tähän päivään asti. Jatkoa on vihdoin ja viimein luvassa tänä jouluna ja elokuvan koko nimi on nyt myös tiedossa – Avatar 2 on Avatar: The Way of Water.

Julkistus tehtiin eilen CinemaCon-tapahtumassa Las Vegasissa. Tarkaksi ensi-iltapäiväksi James Cameronin ohjaamalle ja suuresti odotetulle jatko-osalle kerrottiin Yhdysvalloissa 16. joulukuuta ja globaaleilla markkinoilla 14. joulukuuta.

Ensimmäistä traileria ei sitäkään tarvitse odotella enää kovin kauaa. Teatterikansa pääsee näkemään sen ensi viikolla Doctor Strange in the Multiverse of Madnessin yhteydessä, jonka jälkeen se julkaistaan myös virallisesti internetissä viikon viiveellä.

The Way of Waterin synopsiksen mukaan tarinan keskiössä on jälleen Sully (Sam Worthington). Hän joutuu yhdistämään uudemman kerran voimansa Neytirin (Zoe Saldana) ja tämän kansan kanssa pelastaakseen Pandora-planeetan.

Tutun pääosakaksikon lisäksi muissa rooleissa tullaan näkemään ainakin Sigourney Weaver, Kate Winslet ja Michelle Yeoh.

Lähde: Variety, Box Office Mojo

 

Lisää luettavaa