Baldwinille aseen antanut Dave Halls munasi vuonna 2019 – vamma aseen lauettua ja potkut kuvauksista

Poliisit tutkivat edelleen Hollywood-elokuvan kuvauksissa tapahtunutta ampumatapausta. Hakusessa on muun muassa Alec Baldwinin rooliasu.

26.10.2021 06:52

Rust-elokuvan kuvausten tragediaan päättynyttä tapahtumaketjua on selvitelty useita päiviä. Tuona mustana päivänä kuoli pääkuvaaja Halyna Hutchins, ja ohjaaja Joel Souza haavoittui olkapäähän.

Tämän hetkinen käsitys on, että asemestarina toiminut Hannah Gutierrez-Reed oli jättänyt kolme asetta kärryyn, josta apulaisohjaaja Dave Halls otti yhden. Hän huusi ”kylmä ase”, joka tarkoittaa, ettei sisällä ole ainakaan oikeaa patruunaa. Tämän jälkeen hän ojensi aseen päätähti Alec Baldwinille, joka ampui sillä. Aseen luoti osui ensin Hutchinsia rintakehään, lävisti sen ja jatkoi lentorataansa Souzan olkapäähän. Hutchins kiidätettiin piakkoin sairaalaan, jossa hän menehtyi. Souzakin vietiin sairaalaan, mutta hän pääsi sieltä nopeasti pois.

Asetta käsitteli siis ainakin kolme ihmistä ennen kuolemaan johtanutta vahinkoa.

Alec Baldwin nähtiin Santa Fessä Halyna Hutchinsin aviomiehen Mattin ja pariskunnan 9-vuotiaan pojan kanssa ampumistapauksen jälkeen. Miehet päätyivät halaamaankin toisiaan. AOP

Apulaisohjaaja Halls joutui kyseenalaiseen valoon vuonna 2019, kun hän oli samassa tehtävässä elokuvan Freedom’s Path  -kuvauksissa. Asian nosti esiin yksi Freedom’s Pathin tuottajista, joka kommentoi Hallsin toimintaa Deadlinelle.

– Ensinnäkin, osanottomme kaikille, joihin vastikään New Mexicossa tapahtunut traaginen tapahtuma on vaikuttanut, tuottaja sanoi.

– Voin vahvistaa, että Dave Halls sai potkut Freedom’s Pathista vuonna 2019 sen jälkeen, kun kuvausryhmän jäsen sai lievän ja väliaikaisen vamman aseen lauettua odottamattomasti. Halls poistettiin kuvauksista välittömästi rekvisiitta-aseen lauettua. Tuotanto ei jatkunut, ennen kuin Dave oli poissa paikalta. Tapauksesta tehtiin raportti ja se arkistoitiin, tuottaja jatkoi.

Loukkaantunut kuvausryhmän jäsen palasi takaisin kuvauksiin alle viikon kuluttua tapahtuneesta. Apulaisohjaajan lisäksi Freedom’s Pathiin palkattiin uusi asemestari. Mainittakoon, ettei Gutierrez-Reed ollut Freedom’s Pathin asemestari.

Asemestari Hannah Gutierrez-Reed epäili ennen The Old Way -elokuvaa valmiuttaan asemestarin työhön. AOP

Halls ei ole ainakaan vielä kommentoinut tuottajan paljastusta. Rustin tuottajat, joista Alec Baldwin on yksi, eivät ole niin ikään kommentoineet esimerkiksi sitä, tiesivätkö he Hallsin potkuista ennen hänen palkkaamistaan.

Poliisi yrittää parhaillaan selvittää, onko Rustin ampumatapauksesta minkäänlaista tallennetta. Ohjaaja Joel Souzan mukaan sellaista ei ole. Poliisi etsii myös muuta tapaukseen liittyvää aineistoa kuten Baldwinin rooliasua, puhelimia, muistikortteja ja muuta.

Heti ampumistapauksen jälkeen maailmalla raportoitiin, että poliisit olisivat ottaneet Baldwinin rooliasun haltuunsa, joten se on mahdollisesti kadonnut. Alkuvaiheessa levinnyt tieto on voinut olla myös virheellinen.

Lue myös: 24-vuotias asemestari oli epävarma itsestään ennen The Old Way -elokuvaa – ”En ollut varma olinko valmis” – Episodi.fi

Lähde: Deadline, New York Post

Lisää luettavaa