Inception ja Yön ritari -elokuvien ohjaaja vastustaa Peter Jacksonin, J.J. Abramsin ja Steven Spielbergin tukemaa elokuvapalvelua

Interstellarin kuvauksista

J.J. Abramsin, Peter Jacksonin ja Steven Spielbergin tukema Screening Room -palvelu on saanut myös nimekkäitä vastustajia.

James Cameron ja tämän tuottajapartneri Jon Landau esittivät eilen oman mielipiteensä asiaan, ja se oli selvä: Titanic ja Avatar -tuottajien mielestä Sean Parkerin ja Prem Akkarajun palvelu olisi ”katastrofaalinen” elokuvabisnekselle.

Yön ritari ja Inception -elokuvatkin ohjannut Christopher Nolan on nopeasti liittynyt Cameronin ja Landaun puolelle asiassa.

”Olisi vaikea ilmaista ekslusiivisen teatterikierroksen valtavaa tärkeyttä alalle paremmin kuin Jon Landau ja James Cameron tekivät”, Nolan ilmoitti tiedotteessaan.

”Olen yllättynyt, että tämä on jotain, mitä ala yleisesti haluaa tukea, koska se on vastoin kaikkea, mitä yritämme luoda elokuvissakävijöille ja yleisöille ympäri maailman – erikoista ja uniikkia yhteistä kokemusta, jossa valot pimenevät ja jaat kokemuksen muiden kanssa”, Landau kertoi The Hollywood Reporterille.

Screening Roomin on tarkoitus tarjota ensi-iltaelokuvia asiakkaiden kotiteatteriin 50 dollarin hinnalla. Palvelun käyttämiseksi pitäisi ensin hankkia 150 dollaria maksava laatikko, jolle elokuvia sitten vuokrattaisiin. Laatikon sanotaan sisältävän anti-piratismi-teknologiaa, joka estää elokuvien rippaamisen ja levittämisen.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut