BBC:n suosikkisarjan tähti pelkää potkuja

Jo 13. kausi tulossa.

20.7.2023 16:30

Brittisarja Hakekaa kätilö! (Call the Midwife) nauttii yhä vankkaa suosiota, vaikka sillä on takanaan jo 12 tuotantokautta. 1950-luvulla kätilönä työskennelleen Jennifer Worthin muistelmiin pohjaava periodisarja on edennyt nyt 1960-luvun loppupuolelle, mikä on tarkoittanut myös muutoksia hahmogalleriaan. Sarjassa hoitaja Trixie Franklinia aloituskaudelta asti näytellyt Helen George on varpaillaan jatkon suhteen.

Hakekaa kätilö! on vahvistetusti saamassa myös 13. tuotantokauden, jonka käynnistävät joulujaksot nähdään kotimaassaan vuodenvaihteen tienoilla. Uusi kausi tuo ruutuihin myös uusia kasvoja, sillä Nonnatus Housen tutun hoitajakaartin joukkoon liittyy kaksi tuoretta kätilöopiskelijaa. Trinidadilaista Joycea näyttelee Renee Bailey (Rebel Cheer Squad) ja hänen huonetoveriaan Rosalindia Natalie Quarry (Atlanta).

Helen Georgen Trixie on läpikäynyt vuosien varrella monta koitosta, mutta samalla alkuun vain muotitietoisena pintaliitäjänä näyttäytynyt hoitaja on saanut lisää syvyyttä ja luonnetta. Näyttelijällä on silti epäilyksensä oman hahmonsa tulevaisuuden suhteen, sillä sarjasta on myös aiemmin kadonnut keskeisiä kasvoja:

– Siitä ei ole koskaan täyttä varmuutta. Pelkään aidosti. Koskaan ei tiedä. Siellä saatetaan päätyä tilanteeseen, ettei heillä ole sanoa hahmostasi mitään lisää. Sitten sinulle ei ole mitään käyttöä, joten saat potkut. Sellaista sattuu.

 

Lähteet: Digital Spy, Radio Times

Lisää luettavaa