Ben Affleck epäilee teatterijulkaisujen olevan jatkossa pelkästään megablockbustereiden heiniä

Mielenkiintoinen näkökulma Affleckilla.

13.1.2022 19:02

Korona-aika on kurittanut elokuva-alaa. Oikeastaan koko korona-ajan ainut valopilkku on suorastaan jättimäisen hienosti menestynyt Spider-Man: No Way Home. Kaikki muut elokuvat ovat oikeastaan suoriutuneet huonommin kuin normiaikana.

No Way Homekin olisi saattanut olla vielä suurempi hitti maailmassa ilman koronavirusta.

Ben Affleck ja kamunsa Matt Damon jutustelivat Entertainment Weeklyn haastattelussa. Affleck epäilee elokuvateatterilevityksen siirtyvän täysin jättistudioiden hallintaan.

– Elokuvani The Way Back julkaistiin viikko ennen kuin teatterit menivät kiinni koronan takia. Tiesin kuitenkin jo ennen sitä, että elokuva, joka kertoo surusta, lapsen kuolemasta, alkoholismista ja paranemiskamppailusta ei tule olemaan mikään lippukassahitti, Affleck kertoo.

– Juttelimme samaan aikan Narcos: Mexicosta, Successionista ja Mare of Easttownista. Streamijätit julkaisevat uskomatonta tavaraa. Roma-elokuva! Enää ei tuoteta kaavoihinsa kangistunutta televisiota kuten lapsuudessamme.

Affleck epäilee, ettei esimerkiksi Oscar-voittaja Argo menestyisi nykypäivän lippukassoilla erityisen hyvin.

– Jos voisin lyödä vetoa, en laittaisi rahojani Argon kaltaisten draamojen teatterijulkaisun puolesta. Eikä Argostakaan ole oikeasti pitkä aika. Elokuvasta olisi luultavasti tehty sarja nykyään. Elokuvien julkaiseminen teattereissa tulee kallistumaan entisestään. Niistä tulee tapahtumia, tapauksia. Suurin osa niistä suunnataan nuorisolle; niille jotka seuraavat Marvelia ja ovat kiinnostuneita mitä siellä tapahtuu seuraavaksi. Ehkä näemme tulevaisuudessa vain 40 teatterijulkaisua. Jokainen niistä kuuluu jättifranchiseen, on jatko-osa ja se on animoitu.

Affleck on pyrkinyt kuitenkin kamppailemaan muutosta vastaan, mutta Ridley Scottin The Last Duel oli viimeinen niitti miehelle. Se tienasi surkeat 30,5 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Elokuvan budjetti oli 100 miljoonaa.

The Last Duel katkaisi kamelin selän. Olen ollut kammottavissa floppielokuvissa, enkä ole välittänyt niistä. Tiedän kuitenkin miksi ihmiset jättivät katsomatta ne. Ne olivat surkeita. Pidän The Last Duelista todella paljon. Pidin sen sanomasta. Olen siitä todella ylpeä. Senpä takia olin todella ihmeissäni sen floppaamisesta. Ja sitten se kuitenkin menestyi niin hyvin suoratoistopalveluissa. Tajusin viimeistään silloin katsojien siirtyneen suoratoistoon.

All The Last Duelin traileri.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia