Benedict Cumberbatch haluaa lisää pakolaisia: ”V***t poliitikoista!”

Otsikkoa päivitetty 19:00 31.10.2015.

Hollywood-tähti Benedict Cumberbatch on viime aikoina esiintynyt Lontoon Barbican teatterissa ja kerännyt samalla yli 150 000 puntaa rahaa Pelastakaa lapset -säätiölle. Näyttelijä on tämän lisäksi ollut avoimen kriittinen brittihallituksen linjalle ottaa vastaan vain 20 000 pakolaista viiden vuoden aikana.

Cumberbatch on pitänyt puheen jokaisen teatteriesityksensä jälkeen, joissa hän on muun muassa lukenut somalialaista runoa, jonka pääviestinä on: ”Kukaan ei laita lasta veneeseen, jos vesi ei ole turvallisempi kuin maa.” Cumberbatch on kertonut puheissaan myös ystävänsä kokemuksista Kreikan Lesboksen saarella, jonne saapuu päivittäin 5000 siirtolaista:

– Horisontti on täynnä veneitä ja ranta täynnä pelastusliivejä, ystäväni sanoi. Me sanomme maailmankansalaisina, että me näemme sinut… ja että edes jotain apua on tulossa, Cumberbatch kertoi puheessaan.

Jossain vaiheessa puhettaan tähti kirosi poliitikkoja sanoin: ”Vitut poliitikoista!” Puheen kuulijat kommentoivat, että he tukivat Cumberbatchin sanomaa ja että hänen turhautumisensa poliitikoihin sai hänet käyttämään voimasanaa.

Benedict Cumberbatch on aiemminkin esittänyt tyytymättömyyttään maahanmuuttopolitiikkaan. Hänen huolenaan on että hallitus ei tee asialle tarpeeksi ja toivoo ihmisten heräävän siihen, että tarvitaan jonkinlaista pitkäaikaista ratkaisua pakolaisongelmaan.

Kuva: Star Trek Into Darkness

Lähde: The Guardian

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut