Bodom-surmaelokuvan tuottaja: ”Haluamme pitää yleisön penkin reunalla”

”Uudelleen keksitty kauhu. Uudelleen rakennettu murha.”

Näitä lupaa tulevan Bodom-elokuvan traileri. Viime keväänä julkaistu teaser-pätkä on kerännyt YouTubessa yli 45 000 katsomiskertaa.

Suomen elokuvasäätiö myönsi Bodomille viime viikolla 30 000 euron kehittämistuen. Elokuvalle on kerätty rahoitusta myös maailmalta. Tällä viikolla tuottajat esittelevät hankkeen American Film Market -festivaalilla Los Angelesissa.

Elokuva mukailee Espoon Bodominjärvellä kesäkuussa 1960 tapahtuneen, yhä selvittämättömän kolmoissurman käänteitä. Osalliset ovat alkuperäisen tapahtuman tavoin neljä nykynuorta: kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. He menevät rikospaikalle ja yrittävät selvittää tapauksen rekonstruktion kautta.

Käsikirjoituksen takana ovat Don Films -tuotantoyhtiön Aleksi Hyvärinen ja Taneli Mustonen. Elokuvan tuottaa Hyvärinen ja ohjaa Mustonen.

”Olemme poimineet alkuperäisen tapahtuman kauheat yksityiskohdat ja kerromme niiden avulla uuden tarinan”, Hyvärinen kertoi viime viikolla pohjoismaisen genre-elokuvan esittelytilaisuudessa Helsingissä.

”Tapahtumattomuus on usein jännittävämpää kuin tapahtuminen. Elokuvamme pitää yleisön penkin reunalla”, hän lupasi.

Bodom ammentaa tyylinsä slasher-elokuvan verisestä perinteestä. Luvassa on trailerin perusteella ehtaa genremättöä.

Kauhu on tekijöilleen uusi aluevaltaus. Hyvärinen on aiemmin tuottanut muun muassa elokuvat Joulutarina (2007) ja Hella W (2011), Mustonen taas ohjannut tv-sarjaa Karjalan kunnailla (2009–2012). Heidän edellinen yhteisprojektinsa oli lastenelokuva Ella ja kaverit (2012).

Bodomin kuvaukset käynnistyvät ensi vuonna. Ensi-iltaa on kaavailtu vuodelle 2016.

(Episodi / SL)

Aiheeseen liittyvät jutut