Bond-ohjaaja uskoo Hollywoodin seuraavan Jussien jalanjälkiä: sukupuolineutraalius tulossa palkintogaaloihin

Jaetaanko Oscarit pian Jussi-kaavan mukaan?

9.1.2023 14:15

007 Skyfallin, Taistelulähetit – 1917:n sekä uuden Empire of Light -elokuvan ohjaaja Sam Mendes oli BBC:n toimittajan Laura Kuenssbergin haastattelussa, jossa he keskustelivat muun muassa näyttelijä Emma Corrinin toiveesta muuttaa elokuva-alan palkintogaalat sukupuolineutraaleiksi.

– Sympatisoin ajatusta. Uskonkin, että näin tulee tapahtumaan. Olemme menossa tätä kohti ja se on vain kohtuullista, Mendes pohtii.

– Ihmiset eivät ole enää kiinnostuneita palkintogaaloista, koska niissä seurataan alan trendejä, ja ne ovat vain pohjimmiltaan tv-ohjelmia, joissa promotoidaan elokuvia.

– Jos joku elokuva voittaa palkinnon, katson melko varmasti sen, ja siihen nämä gaalat pyrkivät. Ei niissä ole kyse taiteesta tai rakkaudesta lajiin, niiden avulla myydään vain elokuvia.

– En halua kuitenkaan vähätellä niitä, mutta niillä myydään pelkkiä elokuvia eikä taidetta. Ne ovat ikään kuin ikkunashoppailua.

– Palkintokategoriat eivät ole mielestäni tarpeeksi kattavia tällä hetkellä. En pysty mitenkään ymmärtämään, että muunsukupuoliset laitetaan naiskategorioihin ehdolle, Mendes sanoo.

Lähde: Film News

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia