Bond-tyttö Famke Janssen ohjaa Milla ”Resident Evil” Jovovichia

Näyttelijänä tunnetun Famke Janssenin (007 ja kultainen silmä. X-Menit) esikoisohjaus ja -käsikirjoitus on kertomus huijarina elantonsa hankkivasta yksinhuoltajaäidistä, Olivesta (Milla Jovovich) ja tämän teini-ikää lähentelevästä pojasta Bobbystä (Spencer List). Kiinni jäädessään Olive joutuu valitsemaan nykyisen, rikollisen elämänmenon ja kaidan polun välillä, sillä vaakakupissa painaa myös nuoren Bobbyn tulevaisuus.

Elokuvan kattoajatuksena on maailmoja syleilevä äidinrakkaus, jonka antelias kuvaus kääntyy itseään vastaan nousemalla lähes häiriinnyttävän läheiseksi äiti-poika -suhteeksi.

Hyvää tarkoittava käsikirjoitus ei onnistu myöskään vangitsemaan Itä-Euroopasta Yhdysvaltoihin muuttaneen äidin kasvutarinan sielua ja jää draamantajultaan ontuvaksi, ylinäyteltyjen roolien kokonaisuudeksi. Janssenin visio takertuu koomiseksi kompastuviin kohtauksiin, jotka jättävät elokuvan hahmot etäisiksi ja heidän kohtalonsa mitäänsanomattomiksi.

Ei ekstraa.

Päivi Laajalahti

Elokuva ★★

Elämäni nainen. Bringing Up Bobby. Yhdysvallat / Hollanti / Iso-Britannia 2011. Ohjaus ja käsikirjoitus Famke Janssen. Pääosissa Milla Jovovich, Bill Pullman, Marcia Cross, Spencer List. Ikäraja 16. Dvd ja blu-ray. Julkaisupäivä 12.9.2012.

Aiheeseen liittyvät jutut