Bruce Willisin tytär Tallulah kirjoittaa isänsä dementiasta brutaalin rehellisesti: ”Hän tietää vielä kuka olen”

Koskettava kirjoitus.

1.6.2023 19:12

Tallulah Willis kirjoitti pitkän kirjoituksen isänsä Brucen dementiasta sekä omasta elämstään, menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta.

Legendaarisen toimintatähden 29-vuotiaan tyttären erityisen avoin teksti julkaistiin juuri Voguessa.

– Tiesin jo pitkän aikaa, että jotain oli pielessä. Kaikki alkoi kevyenä reagoimattomuutena. Hän ei vastannut puheeseen, mutta ajattelimme sen olevan Hollywood-näyttelijöille ominaista huonokuuloisuutta. Die Hard teki temput isäni korville. Myöhemmin reagoimattomuus laajeni, ja otin sen joskus henkilökohtaisesti. Hänellä oli kaksi vauvaa äitipuoleni Emma Heming Willisin kanssa, ja ajattelin, ettei hän ole enää kiinnostunut minusta. Totuus oli tietenkin aivan muuta, mutta teini-ikäinen pääni kidutti minua väärillä oletuksilla: en ole tarpeeksi kaunis äidilleni, en ole tarpeeksi kiinnostava isälleni, Tallulah kirjoittaa.

Tallulah puhuu tämän jälkeen anoreksiastaan, epävakaasta persoonallisuushäiriöstään sekä matkastaan kohti raittiutta.

– Otan paljon kuvia isäni kotona. Nappaan kuvia kaikesta mitä näen tai miten asiat ovat. Olen kuin arkeologi etsimässä aarteita, joihin en ole kiinnittänyt aiemmin huomiota. Minulla on myös kaikki hänen ääniviestinsä tallennettuna. Dokumentoin kaikkea tätä, jotta voimme muistella isää, kun hän ei ole enää täällä.

– Isäni löytyy yleensä talon ensimmäisen kerroksen keittiöstä, ruokasalista, olohuoneesta tai toimistosta. Onneksi dementia ei ole vaikuttanut hänen liikkuvuuteensa. Toimisto toimii ikään kuin ikkunana sille, mistä hän on milloinkin kiinnostunut. Löysin hiljattain lapun, jossa luki vain Michael Jordan. Haluaisin tietää mitä hän ajatteli sillä hetkellä. Otin lapun talteen. Huone on täynnä kaikenlaista pientä krääsää, mitä hän on kerännyt vuosien varrella. Isä pitää esineistä, jotka tuntuvat painavilta hänen käsissään ja joita voi pyöritellä. Huoneessa soi aina musiikki, Tallulah kirjoittaa.

– Onneksi hän tietää vielä kuka olen ja ilahtuu, kun astun huoneeseen. Puhun isästäni sekä menneessä että nykyisessä muodossa: hän on ja hän oli. Kaikesta huolimatta elättelen kuitenkin vielä toivoa isäni suhteen. En haluaisi millään luopua hänestä, Tallulah kirjoittaa.

Lue koko pitkä kirjoitus Voguesta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa