Game of Thrones -tähti lyttäsi ihmelääke Ozempicin laihdutuskäytön – jakoi mainoskuvan jota kommentoi sanoin ”WTF”

Myös suomalainen lääkäri kommentoi Ozempicin käyttöä.

7.4.2023 14:28

Diabeteksen hoidossa tärkeä lääke Ozempic on ollut otsikoissa Suomessakin. Lääkkeestä on ollut kotimaisissakin apteekeissa jopa pulaa, koska sitä käytetään nykyisin diabeteksen hoidon lisäksi myös laihdutuslääkkeenä.

Ozempic-laihdutusmaniaa ei ole katsottu pelkästään hyvällä, koska diabetesta sairastavien hoito voi vaarantua lääkkeen päätyessä laihdutuskäyttöön.

Uproxxin mukaan lääke on julkkisten ja Hollywood-näyttelijöiden suosiossa. Koomikko Chelsea Handler puolestaan sanoi, että hänen lääkärinsä ”antaa sitä kaikille”.

Diabeteslääke Ozempic.

Ozempicia on nyt alettu mainostaa ainakin ulkomailla suoraan laihdutuslääkkeenä. Game of Thronesissa Sansa Starkia näytellyt, aiemmin elämässään syömishäiriöstä kärsinyt Sophie Turner lyttäsi metrotunneliin ilmestyneen liudan Ozempic-mainoksia.

Toinen Sophie, sukunimeltään Vesrhbow jakoi sosiaalisessa medissa kuvia mainoksista, ja Turner jakoi julkaisun omalla tilillään. Mainoksessa lukee: ”Viikottainen pisto painon pudottamiseen.” Turner lisäsi julkaisun kommentiksi ”WTF” eli ”mitä helvettiä”.

Aihe lienee herkkä Turnerille, sillä hän tunsi itsensä jopa itsetuhoiseksi nuorempana, yrittäessään täyttää itselleen asettamansa odotukset vartalonsa suhteen. Hän kertoi aiemmin terapeutin neuvon olleen paras asia, mitä hänelle olisi tuolloin voinut sanoa:

– Hän sanoi minulle: ”Tiedätkö, kukaan ei oikeastaan välitä. Tiedän, että ajattelet näin, mutta kukaan muu ei ajattele sitä. Et ole niin tärkeä”, Turner kertoi terapeutin sanoneen, ja lisäsi, että ”se oli parasta, mitä kukaan olisi voinut kertoa minulle”.

Lääkäri Elina Pimiä kertoi tammikuussa Apu-lehdelle, ettei lääkkeen jakamisessa kaikille olisi ongelmaa, jos siitä ei olisi pulaa. Hänen mielestään olisi erityisen tärkeää, että lääkettä saataisiin tyypin 2 diabeteksesta kärsiville.

Pimiä kertoi painonhallintaan olevan muitakin lääkkeitä kuten Saxenda ja Mysimba. Alla Page Sixin Twitter-tilillään jakama kuva.

Lue myös: Nyt C Moressa: Moni fanittaa tätä Bruce Willis -veijarileffaa – oli itse käsikirjoittamassa ja ideoimassa – Episodi.fi

Lähde: EOnline, Apu, Uproxx

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia