Cannes-palkittu Metsurin tarina saa kotimaan ensiesitykset

Festivaalikierros ennen varsinaista ensi-iltaa.

1.6.2022 17:00

Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikolla maailmanensi-iltansa saanut ja siellä palkittu Metsurin tarina saa Suomen ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kotimaisena gaalaelokuvana syyskuun lopulla

Elokuva on mukana Kokkolan kinojuhlien ohjelmistossa ennen valtakunnallista teatteriensi-iltaansa 7.10.

Mikko Myllylahden ohjaama ja käsikirjoittama absurdi pohjoinen tarina nähdään festivaalien paraatipaikoilla syyskuussa.

Tekijäjoukko saapuu esittelemään teoksen maan suurimman elokuvatapahtuman, Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin Kotimaisen gaalan näytökseen Helsingissä syyskuun lopulla.

Metsurin tarinan päätähti, Kokkolan oma kasvatti Jarkko Lahti saapuu esittelemään elokuvan Kokkolan kinojuhlien ennakkonäytöksessä yhdessä ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Myllylahden kanssa.

Metsurin tarina sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikon ohjelmistossa. Elokuvan vastaanotto festivaalilla oli haltioitunut ja kansainväliset kriitikot ylistivät sitä kilvan. Positiivisten kritiikkien lisäksi se voitti Kriitikoiden viikon palkintogaalassa Gan Foundation -levityspalkinnon.

Jarkko Lahden rinnalla elokuvassa näyttelevät Katja Küttner, Hannu-Pekka Björkman, Ulla Tapaninen, Armi Toivanen ja Iivo Tuuri. Elokuvan ovat tuottaneet Emilia Haukka ja Jussi Rantamäki Elokuvayhtiö Aamusta (Hymyilevä mies, Hytti nro 6).

Metsurin tarina tulee valtakunnalliseen elokuvateatterilevitykseen 7.10.2022.

Tämän vuoden Rakkautta & Anarkia -festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan syyskuun alussa.

Kokkolan Kinojuhlat on vuonna 2018 perustettu elokuvafestivaali, joka koostuu uusista ja arkistoelokuvista, keikoista, keskusteluista ja muusta oheisohjelmistosta. Vuoden 2022 teemoja ovat Yhdysvallat ja kiertolaisuus. Kinojuhlien ohjelmisto julkaistaan elokuussa.

Lisää luettavaa