Chris Hemsworthin lasten kaverit pitivät Thor-elokuvaa hölmönä – Näyttelijä aikoo jatkossa kääntää selkänsä ”roskalle”

Näyttelijällä on ollut aikaa miettiä viime aikoina.

7.6.2023 11:00

Marvel-elokuvista tutusta Chris Hemsworthista julkaistiin kattava henkilökuva GQ-aikakausilehdessä. Jutusta voi päätellä, etttä australialaistähden ura ja elämä ovat jonkinasteisessa käännekohdassa.

Paljon on tapahtunut vuoden sisällä. Läheinen ystävä, niin ikään Marvel-elokuvista tuttu Jeremy Renner oli kuolla vuodenvaihteessa onnettomuuden seurauksena. Hemsworth itse sai tietää olevansa geeniensä osalta erityistä riskiryhmää alzheimerin taudille. Samaan sairauteen menehtyi hänen isoisänsä keväällä. Muun muassa nämä kokemukset pakottivat töitä vuosikymmenen putkeen, omien sanojensa mukaan liikoja ajattelematta, tehneen aussin pysähtymään, laittamaan asioita perspektiiviin.

”Se [isoisän kuolema] sai minut miettimään omaa elämääni”, Hemsworth avaa.

”Eikä kyse ollut urasta tai muusta. Kyse oli siitä, että minut muistettaisiin ihmisenä, joka oli hyvä ja kiltti ja antoi jotain arvokasta muille… En todellakaan ajattele elokuvia, jotka jätän jälkeeni, ja sitä, miten ihmiset muistavat minut siinä mielessä. Toivon, että ihmiset ajattelevat minusta kauniisti ja että olin hyvä ihminen. Että olin hyvä heppu. Kuten isoisäni.”

Töitäkin on tullut ajateltua eri tavalla. Hemsworth muistelee haastattelussa palautetta, jota sai Thor: Love & Thunder -elokuvasta; lastensa kavereilta!

”Joukko kahdeksanvuotiaita arvostelee elokuvaani. ’Mielestämme tässä oli liikaa huumoria, toiminta oli siistiä, mutta efektit eivät olleet yhtä hyviä'”, hän muistelee.

”Minua [arvio] karmii ja naurattaa.”

Neljäs Thor-elokuva sai ilmestyessään viime vuonna ihmiset elokuvateattereihin, mutta palaute kriitikoilta, siis muiltakin kuin lapsilta, oli ristiriitainen.

””Luulen, että meillä oli vain liian hauskaa. Siitä tuli liian hölmö”, Hemsworth pohtii.

”On aina vaikeaa olla kaiken keskipisteenä ja saada mitään todellista perspektiiviä… Rakastan prosessia, se on aina hauskaa. Mutta ei vain tiedä, miten ihmiset reagoivat.”

Elämän pohtiminen ja reflektointi aiemmista töistä on saanut Hemsworthin valikoivammaksi tulevaisuuden töitä ajatellen. Hän ei halua tehdä enää ”roskaa”, viittaamalla elokuviin, jotka hänen menneisyyden filmografiastaan halutessaan löytää.

”Olen varannut seuraavan työpaikkani kaksi tai kolme vuotta etukäteen viimeisten 12 vuoden aikana”, Hemsworth kertoo.

Nykyään hän kysyy itseltään: jos työ vie hänet pois perheensä luota, mitä hän siitä saa?

”Sen on oltava muutakin kuin uraliike. — [Sen tulee olla] Aikani arvoista.”

Lisää luettavaa