Christian Bale paljasti kulkeneensa tuntemattomien perässä kadulla: ”Seurasin heitä”

Ja silmämuna oli vaurioitua.

28.9.2022 07:30

Hollywood-tähti Christian Balelta on tulossa huimalla tähdistöllä varustettu elokuva nimeltään Amsterdam. Tähti kertoi miettineensä Burt Berendsenin roolia jo vuosien ajan, ja näyttelijä turvautuikin muutamaan erikoiseen keinoon pestinsä onnistumiseksi.

Bale tunnetaan äärimmäisestä omistautumisesta valmistautuessaan kuvauksiin. Hänet tiedetään etenkin vartalonmuokkauksestaan, josta esimerkkinä voisi mainita sairaalloisen laihan roolin The Machinist -elokuvassa, Dick Cheneyn tukevan roolin Vicessa ja lihaskimpun ulkonäön Batman-elokuvissa.

Balen ei tällä kertaa ainakaan ihmeemmin tarvinnut muokata kehoaan, mutta hän joutui kuitenkin tekemään töitä päästäkseen hahmonsa nahkoihin. Touhu kävi jopa vaaralliseksi, sillä hänellä oli jatkuvasti silmässään lasinen kuori, jotta syntyisi illuusio lasisilmästä. Hän ei halunnut käyttää sen luomiseen tietokonegrafiikkaa.

– Minulla oli linssi koko ajan. En nähnyt sillä silmällä lainkaan, Bale kertoi.

Näyttelijä kertoi hänellä olleen apuna linssiteknikko nimeltään Bob, joka oli Balen mukaan loistava. Bobin mukaan silmästä oli tulossa osa silmämunaa, koska se oli ollut Balella jo niin kauan.

– Hän katsoi aina silmäni perään. Jos jätimme sen paikoilleen liian pitkäksi aikaa, hän katsoi sitä ja tuumi: ”Voi luoja, meidän on otettava se pois.” Hän sanoi, että silmä kirjaimellisesti kasvaa linssin ympärillä, Bale kuvaili.

Bale teki muutakin outoa Burtin hahmon sisäistämiseksi.

– Olimme rakentaneet tätä monien vuosien ajan. Kuulostaa hieman oudolta, mutta valitsin ihmisiä kadulta ja seurasin, katselin sekä tarkkailin heitä, Bale paljasti.

Kyttäämisensä jälkeen Bale soitti ohjaaja-käsikirjoittaja David O. Russellille:

– Näin juuri äijän kävelevän ohi, ja hänellä on juuri se ääni ja tapa, jolla hän (Burt) kävelee. Hän on täydellinen Burt!

Amsterdam saa ensi-iltansa 7. lokakuuta. Pääosissa nähdään Margot Robbie, John David Washington sekä Bale. Lisäksi mukana on Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldana, Mike Myers, Michael Shannon, Taylor Swift, Rami Malek ja Robert De Niro. Aikamoinen kattaus siis.

Elokuva kertoo 1930-luvulla tapahtuneesta murhasta, jonka silminnäkijöitä ovat kolme ystävystä. Heidät lavastetaan murhaajiksi, ja lopulta uskomaton salajuoni alkaa paljastua. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Netflixissä: Uutuusleffan kaunis näyttelijätär huolissaan alastonkohtauksista – elokuva sai myös K18-leiman – Episodi.fi


Lähde: MovieWeb

Lisää luettavaa