Christopher Nolan haukkui HBO Maxin sekä Warner Bros. -studion ensi vuoden elokuvien julkaisusuunnitelman

Warner teki tempun, joka yllätti koko maailman.

8.12.2020 11:42

Maailma ällistyi, kun WarnerMedia päätti siirtää kaikkien ensi vuoden elokuviensa ensi-illat HBO Max -suoratoistopalveluun USA:ssa. Elokuvat saavat kyllä ensi-iltansa niissä teattereissa, joissa on mahdollista elokuvia esittää, mutta saapa nähdä, miten tämä käytännössä toteutuu. Warner julkaisee 17 teatterielokuvaa ensi vuonna.

Christopher Nolan ei ilahtanut Warnerin koronapäätöksestä.

– Osa elokuva-alan suurimmista elokuvantekijöistä ja tärkeimmistä elokuvatähdistä meni nukkumaan tietoisina siitä, että he työskentelevät yhden alan parhaimman studion kanssa. Ihmiset heräsivat siihen, että he tekevätkin elokuvia alan surkeimpaan suoratoistopalveluun, Nolan kertoo The Hollywood Reporterille.

– Warner Bros. -studiolla on ällistyttävä koneisto, joka auttaa elokuvantekijöitä sekä teattereissa että kotona, mutta nyt he ovat purkamassa sitä. He eivät tunnu edes ymmärtävän mitä ovat tekemässä. Päätös ei ole taloudellisesti järkevä. Jopa aloitteleva Wall Street -sijoittaja näkee markkinahäiriön ja markkinoiden toiminnallisen häiriön välisen eron.

Warnerin tempaus on suututtanut laajalta skaalalta elokuva-alan väkeä. Teatterinomistajat tuskin vähäisimpänä äänenä kritiikin kärjessä.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia