Cillian Murphyn aliarvostetuin elokuva? Synkkä ja laadukas scifi-leffa löytyy vain yhdestä suoratoistopalvelusta

Leffassa on muutenkin komea näyttelijäkaarti.

15.3.2024 22:00

Irlantilaisnäyttelijä Cillian Murphy voitti juuri ensimmäisen Oscar-palkintonsa Oppenheimerista. Jos näyttelijän aikaisemmat elokuvat kiinnostavat, niin hänen filmografiastaan löytyy aliarvostettuna pidetty ja lippuluukuilla flopannut leffa, joka miellyttänee etenkin scifi-faneja.

Vuonna 2007 Murphy näytteli Sunshine-nimisessä elokuvassa, joka on Oscar-palkitun Danny Boylen (Slummien miljonääri) ohjaama ja Alex Garlandin (Ex Machina) kirjoittama scifi-elokuva. Sunshine sijoittuu vuoteen 2057. Leffa kertoo astronauteista, jotka lähtevät avaruusmatkalle sytyttämään kuolevaa Aurinkoa. Murphy esittää elokuvassa fyysikkoa.

Murphyn lisäksi elokuvassa on melko nimekäs tähtikaarti: Chris Evans, Rose Byrne, Michelle Yeoh, Hiroyuki Sanada, Cliff Curtis, Troy Garity, Benedict Wong ja Mark Strong.

Sunshinen budjetti oli 40 miljoonaa dollaria, mutta maailmanlaajuisesti elokuva tienasi vain 34 miljoonan dollarin lipputulot. Heikosta taloudellisesta menestyksestä huolimatta leffa on kerännyt vuosien varrella innokkaan fanikunnan.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 76.

Sunshine on tällä hetkellä Suomessa katsottavissa vain Disney Plussassa.

Katso traileri alta.

Lähteet: Box Office Mojo, IMDb

Lisää luettavaa