Kuvalinkki: Clint Eastwood ja Tom Hanks ensimmäistä kertaa yhteistyössä tositapahtumiin pohjautuvassa elokuvassa Sully

Kaksi valkokankaan kiistatonta legendaa ovat yhdistäneet voimansa. Clint Eastwood on palannut ohjaajan pallille ensimmäistä kertaa sitten parin vuoden takaisen kiistellyn ja ennätyksiä rikkoneen American Sniperin. Eastwood jatkaa tositapahtumiin pohjautuvalla linjalla elokuvalla Sully, jonka nimiosassa nähdään toinen raskassarjalainen Tom Hanks. Katso kuva kahdesta harmaakarhusta Entertainment Weeklyn sivuilta.

Harmaapäinen viiksimies Hanks näyttelee elokuvassa amerikkalaista lentokapteeni Chesley ”Sully” Sullenbergeriä, joka vuonna 2009 pelasti 155 lennolla ollutta matkustajaa onnistuessaan tekemään hätälaskun Hudson-jokeen. Lentäjää tituleerattiin jälkeenpäin sankariksi, mutta tapaus herätti paljon keskustelua suljettujen ovien takana. Elokuva käsitteleekin jälkeenpäin tapahtuneita tutkimuksia.

American Sniper ja Sully eivät ole ainoita Eastwoodin ohjaamia elokuvia, jossa tutkitaan sankaruutta. Isiemme liput ja Kirjeitä Iwo Jimalta, Million Dollar Baby, Invictus – voittamaton, J. Edgar ja Gran Torino ovat vain viime vuosien esimerkkejä näistä elokuvista. Hanks on nähty tosielämän sankareina myös useasti: Charlie Wilsonin sota, Captain Phillips, Apollo 13, sekä tuore Vakoojien silta, vain muutamia mainitakseni.

Kuva elokuvan Hereafter kuvauksista

(Episodi/JR)

 

Aiheeseen liittyvät jutut