Coen-veljesten Fargo sai uuden elämän loistavana televisiosarjana

11.5.2014 14:03

Coen-veljesten parhaisiin elokuviin kuuluva Fargo (1996) on saanut uuden elämän televisiosarjana, jota esittää HBO. Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen uudelleenlämmitys, sillä tarina on aivan uusi.

Sarja sijoittuu vuoteen 2006. Jäätävän roolihahmon tekevä Billy Bob Thornton esittää salaperäistä kulkijaa nimeltä Lorne Malvo, joka saapuu minnesotalaiseen pikkukaupunkiin ja lyöttäytyy yhteen hissukkamaisen Lester Nygaardin kanssa (Martin Freeman) kanssa. Nelikymppinen Lester on täysin vaimonsa tossun alla ja joutuu edelleen kouluaikaisen luokkatoverinsa kiusanteon kohteeksi. Malvo tarjoaa ongelmaan ratkaisun. Seuraa odottamattomia ja verisiä väkivallantekoja, joita nuori apulaisseriffi Molly Solverson (Allison Tollman) ryhtyy tutkimaan.

Sarja muistuttaa hengeltään alkuperäistä elokuvaa. Roolihahmot ja lumiset maisemat ovat hyvin samanoloisia kuin elokuvassa. Kaikki tuntuu jännällä tavalla tutulta, mutta loistavasti käsikirjoitettu tarina lähtee kuitenkin aivan omille teilleen.

Jussi Huhtala

Sarja ★★★★★

Fargo. Yhdysvallat 2014. Ohjaus Adam Bernstein, Randall Einhorn, Colin Bucksey.  Käsikirjoitus Noah Hawley. Pääosissa Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman. Ikäraja 15. HBO Nordic.

 

Lisää luettavaa