Curb Your Enthusiasm -tähti cancel-kulttuurista: ”Larry David ei välitä jos hän on poliittisesti epäkorrekti tai ketä loukkaa”

Curb Your Enthusiasm

Susie avaa sanaisen arkkunsa ja puhuu Curbin menestyksestä.

Jerusalem Post haastatteli Jäitä hattuun, eli Curb Your Enthusiasm -tähti Susie Essmania. Koomikko toteaa, että Larry Davidin luoma sarja tuntuu puhuttelevan kaikkia ihmisiä, kansallisuuksista riippumatta.

”Luulen, että syy on siinä että kerromme asiat totuudenmukaisesti – me oikeastaan sanomme asiat joita ihmiset ajattelevat, mutta eivät uskalla sanoa. Varsinkin tänä päivänä, tavallaan tässä cancel-kulttuurissa, jossa elämme”, Essman pohtii.

Curbin tekeminen ei kuitenkaan ole muuttunut hankalammaksi Essmanin mukaan kireästä ilmapiiristä huolimatta. ”Larry ei välitä jos hän on poliittisesti epäkorrekti ja ketä hän loukkaa. Häntä ei kiinnosta. Jos häntä ei kiinnosta, silloin ei totisesti minuakaan. Se antaa minulle valtavan vapauden tehdä mitä tahansa haluan. Ja minusta aina tuntuu, että Larry on poliittisesti epäkorrekti. Hän tökkii poliittista korrektiutta silmään, tavallaan.”

Essman pitää huolestuttavana nykyistä ilmapiiriä, jonka vuoksi hänen mukaansa moni koomikko kokee käsiensä olevan sidotut – erityisesti nuorempien koomikoiden. ”Koomikoiden työ on koetella rajoja”, Essman arvioi. ”Joskus voi mennä liian pitkälle ja sen tuntee selkäpiissään. Mutta on tarpeellista tehdä virheitä ja mennä rajojen yli joskus.”

Aiheeseen liittyvät jutut