Daisy Ridley antoi ymmärtää olleensa tasa-arvoinen John Boyegan kanssa – somen mielestä ei ymmärrä etuoikeutettua asemaansa

Somessa ei tykätty.

Disneyllä ei luultavasti pidetä Daisy Ridleyn tuoreesta haastattelusta. The Rise of Skywalkerin ensi-iltaan kun on enää kymmenen päivää.

Ridley onnistui suututtamaan monet, sillä hän antoi ymmärtää olevansa lähtökohdiltaan samalla viivalla toisen Star Wars -tähden John Boyegan kanssa.

Haastattelija kysyi, oliko Ridleyn etuoikeutettu asema tehnyt hänelle asioista helpompia?

– Etuoikeuttu asemani… miten? Ei, ihan oikeasti, miten, Ridley ihmetteli kysymystä.

Sen jälkeen haastattelija viittasi hänen varakkaisiin lähtökohtiin, sosiaaliseen luokkaan ja yksityiseen koulutukseen.

– Minusta me olemme aika samanlaisia (Boyegan kanssa)… ei, Ridley ihmetteli keskustelunaihetta.

Mirror-julkaisun mukaan Ridley on käynyt yksityiskoulun, hän on pankkiirin tytär ja hänen perheellään on siteitä viihdebisnekseen BBC:llä työskennelleen isoisän kautta. Isoisän veli oli näyttelijä ja näytelmäkirjailija Arnold Ridley.

Boyegalla puolestaan on nigerialaiset maahanmuuttajavanhemmat. Nuorisolle tarkoitettuun teatteri Peckhamiin hän pääsi rahallisen avustuksen kautta.

– En sano, että sanomasi on väärin. Minulta vain ei ole koskaan kysytty tätä aikaisemmin. Joten… en usko niin, Ridley vielä sanoi haastattelijalle.

Twitterissä Ridleytä moitittiin sokeaksi omasta etuoikeutetusta asemastaan. Somettajien mielestä Ridleyn ei pitäisi kuvitella, että Boyega ja hän ovat tasa-arvoisia. Eräs mietti, ovatko rikkaat, valkoiset ihmiset irrallaan todellisuudesta?

Toinen sanoi tykkäävänsä Ridleystä, mutta pitävänsä tätä tyypillisenä rikkaana valkoisena tyttönä, joka kieltää etuoikeutetun asemansa.

Star Wars: The Rise of Skywalker on elokuvateattereissa 18. joulukuuta.

Lähde: Mirror, Independent