Darren Aronofsky voitti studiot – Noah-elokuvan leikkaus ei muutu

Darren Aronofskyn tie studioiden kanssa ei ole ollut helppo. Indie-tuotantoina elokuvansa tehnyt Aronofsky on kokeillut pariin otteeseen studiosysteemiä, mutta joutunut jättämään leikin kesken näkemyserojen takia. Noah-elokuvan kanssa on myös ollut ongelmia, eikä studio ole päästänyt auteur-ohjaajaa helpolla. Erityisesti kiistaa on ollut elokuvan leikkauksesta, jota Paramount on aina halunnut kokeilla uudelleen ja uudelleen eri testiyleisöjen kanssa. Yhtiö on ollut erityisen huolissaan uskovaisryhmien suhtautumista Aronofskyn näkemykseen Nooan arkista.

The Hollywood Reporterille antamassaan haastattalussa Aronofsky myöntää, että vaikeita paikkoja on ollut. Ohjaajan mukaan Paramount kokeili jopa kahtatoista eri leikkausversiota testiyleisöjoen kanssa, eikä yksikään näistä ollut Aronofskyn hyväksymä, vaan studion oma elokuva. Aronofsky kertoo, että oli hermostunut, sillä kukaan ei ole aiemmin tehnyt vastaavaa hänen elokuvansa kanssa. Hän sanoo myös, ettei draamaelokuvan ollessa kyseessä oikein usko testiyleisömenetelmään – varsinkaan kun kyse on viimeistelemättömästä leikkauksesta ilman kaikkia erikoistehosteita tai musiikkia. Komedia tai kauhu saattaisi olla eri asia, lisää Aronofsky.

Loppujen lopuksi Paramount ei kuitenkaan viisastunut eri versioiden pyörittelystä, vaan hyväksyi Aronofskyn vision sellaisena kuin hän sen tarkoitti. Aronofsky sanoo, että hänen versiotaan ei ole testatty yleisöllä, ja se on se versio, jonka hän kirjoitti. Unelmien sielunmessun, The Fountainin, The Wrestlerin ja Black Swanin kaltaisten elokuvien ohjaaja on ylpeä indie-tuotannoissa opitusta tavasta kuvata se, mitä tarvitaan pienemmillä resursseilla.

Noah saa Suomen ensi-iltansa 4. huhtikuuta.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät jutut