David Lynchin valokuvanäyttely nyt ensimmäistä kertaa Suomessa

Tämä on tapaus mestariohjaajan faneille.

20.10.2022 10:15

Helsinki Photo Festival juhlii tänä vuonna viisivuotisjuhlavuottaan. Sen kunniaksi on luvassa  elokuvafaneja taatusti kiinnostava David Lynchin valokuvanäyttely.

Infinite Deep -näyttely esittelee Lynchin surrealistista valokuvaa ensimmäistä kertaa Suomessa. Sen on kuratoinut tanskalainen valokuvaaja Christian Nørgaard, jolla on yksinoikeus käyttää Lynchin valokuva-arkistoja.

Näyttely järjestetään Helsingin länsiterminaalissa Jätkäsaaressa 4.11.-28.2.2023.

Ohjaajalegenda David Lynch tunnetaan mestariteoksistaan, kuten Eraserhead, Elefanttimies ja Blue Velvet sekä televisiosarja Twin Peaks. Alun perin hän oli kuvataiteilija.

Infinite Deep esittelee Lynchin kuvataidetta, ja painopiste on hänen valokuvatöissään, jotka esittelevät Lynchin pitkää taiteellista uraa. Näyttelyssä on esillä myös Lynchin lyhytelokuva Fire (Pożar).

Lynch sanoo Distorted Nudes -kuvasarjasta:

”Näiden nimettömien valokuvien vääristäminen oli unelmien täyttymys. Jos haluat saada pieniä kaloja, voit jäädä matalaan veteen. Mutta jos haluat saada ison kalan, sinun on mentävä syvemmälle. Alhaalla syvällä, kalat ovat tehokkaampia ja puhtaampia.”

Näyttelyn virtuaalinen taidegalleria löytyy tästä linkistä. Lisätietoja näyttelystä tapahtuman kotisivuilla. Alla teaser.

 

Lisää luettavaa