DiCaprio sai Scorsesen muuttamaan käsikirjoitusta 2 vuoden työn jälkeen – Killers of the Flower Moonin perspektiiviä muutettiin

Muutos saattoi olla hyväksi.

17.10.2023 17:01

Leonardo DiCaprio näyttelee jälleen kerran Martin Scorsesen elokuvassa. Se on nimeltään Killers of the Flower Moon, ja se on tulossa muutaman päivän päästä ensi-iltaan.

David Grannin tietokirjaan perustuvan elokuvan käsikirjoittajina toimivat Eric Roth ja Scorsese. Käsikirjoitustyötä oli tehty jo kahden vuoden ajan, kun leffan päätähti DiCaprio luki sen, ja halusi siihen perustavanlaatuisia muutoksia.

Alkuperäisessä käsikirjoituksessa elokuvan tarinaa tarkasteltiin virkavallan näkökulmasta. DiCaprio kuitenkin kyseenalaisti, ”missä on tarinan sydän”.

Killers of the Flower Moon.

– Leo tuli luokseni ja kysyi: ”Missä on tämän tarinan sydän?” Scorsese kertoi The Irish Timesille.

– Olin tavannut ja syönyt illallista osage-heimon kanssa, ja ajattelin, että siinä se tarina on. Meistä tuntui, että todellinen tarina ei välttämättä tule ulkopuolelta, toimistosta, vaan pikemminkin sisäpuolelta, Oklahomasta, Scorsese jatkoi.

Tämä johti Scorsesen tapaamiseen 300 Gray Horse -yhteisön jäsenen kanssa.

– Olen aina sanonut, että jos koskaan ryhdyn mihinkään tekemisiin alkuperäiskansojen kanssa, minun on parasta tietää, keitä ne ihmiset ovat, tai ainakin tuntea oloni mukavaksi heidän kanssaan ihmisinä, Scorsese kertoi.

Elokuvan perspektiivi kääntyikin myöhemmässä käsikirjoitusversiossa siten, että tarina kerrotaan osage-kansan näkökulmasta.

– Osage-heimon puolesta voin sanoa, että Marty Scorsese on palauttanut luottamuksen. Ja tiedämme, että tätä luottamusta ei petetä, osage-kansan johtaja Geoffrey Standing Bear sanoi Cannesin ensi-illan jälkeen elokuvasta ja Scorsesesta.

Alla elokuvan synopsis:

”1900-luvun alussa öljy vaurastutti osage-kansaa. Heistä tuli yhden yön aikana yksiä maailman rikkaimmista ihmisistä. Alkuperäiskansan vauraus herätti mielenkiintoa valkoisissa onnenonkijoissa, jotka manipuloivat, kiristivät ja varastivat osageilta niin paljon kuin kykenivät, kunnes lopulta turvautuivat murhiin.

Tositapahtumiin perustuva Killers of the Flower Moon on eeppinen rikos-western-saaga, jossa todellinen rakkaus risteää julman petoksen kanssa. Tarinan keskiössä nähdään Ernest Burkhartin (DiCaprio) ja Mollie Kylen (Lily Gladstone) epäsovinnainen rakkaustarina. Elokuvassa nähdään myös Robert De Niro ja Jesse Plemons. Killers of the Flower Moon -elokuvan on ohjannut Oscar-palkittu Martin Scorsese ja se perustuu David Grannin kirjan pohjalta Eric Rothin ja Scorsesen luomaan käsikirjoitukseen.”

Killers of the Flower Moonin ensi-ilta on 20. lokakuuta. Teatterikierroksen jälkeen se saapuu Apple TV Plus -suoratoistopalveluun. Alla leffan traileri.

Lue myös: Kokkausta rakastava Felicity Jones täytti 40 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: NME, Finnkino

 

Lisää luettavaa