Seuraava Die Hard: John McClane on nuori kundi, jolla on iso uudenvuoden ongelma

A GOOD DAY TO DIE HARDTM & © 2012 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved. Not for sale or duplication.

On vaikea kuvitella, että kovinkaan moni toivoisi näkevänsä vielä lisää Die Hard -elokuvia lytätyn A Good Day to Die Hardin jälkeen, mutta se ei estä studiota vetämästä viimeisiäkin henkosia irti tuotteestaan.

Viidennen jatko-osan, Die Hard Year Onen, ohjaava Len Wiseman on Colliderin haastattelussa kertonut, miksi uusi Die Hard on hyvä idea.

”Ensimmäisessä elokuvassa hän on jo eronnut, hän on katkera, hänen pomonsa vihaa häntä, eikä halua häntä takaisin. Joten mikä loi sen tyypin?” Wiseman avaa asiaa.

”Emme ole ikinä nähneet sitä varsinaista rakkaustarinaa. Tiedämme sen tuhon, mutta emme ole nähneet, millaista oli, kun hän tapasi Hollyn tai kun hän oli vielä partiopoliisi vuoden 1978 New Yorkissa… Se on aina ollut jotain, mitä olen miettinyt, ja nyt me teemme sen.”

Jotkut saattaisivat sanoa, että Die Hardissa esitetty taustatarina riittää kertomaan tarpeeksi McClanesta, jotta päähenkilö herätetään henkiin, mutta tämä ei estä Wisemania etsimästä uutta nuorta jokamiestä nokkelaa poliisia esittämään.

”Sen pitää olla joku, jolla on se pöyhkeys ja itsevarmuus, mutta myös se charmi, nokkeluus, karisma ja kovuus. Se on paljon pyydetty, varsinkin joltain niin nuorelta”, Wiseman pohtii.

Ensimmäisten Die Hard -elokuvien kaavaa mukaillen elokuva sijoittuu kaikille tuttuun juhlapäivään – tällä kertaa uudenvuodenaattoon vuonna 1979. Jujuna on se, että elokuvassa liikutaan sekä menneisyydessä että nykypäivässä, jotta myös Bruce Willis saadaan menoon mukaan.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut