Django ratsastaa jälleen: 72-vuotias Franco Nero palaa kulttihahmon rooliin

14.1.2014 14:57

Quentin Tarantinon lännenelokuva Django Unchained sai innoituksensa vuoden 1966 spagettiwesternistä Django. Sergio Corbuccin ohjaama elokuva sai yli 30 seuraajaa, joissa seikkailee samanniminen hahmo, mutta vain yksi niistä on virallinen jatko-osa.

Alkuperäisen Djangon nimiroolin esittäjä Franco Nero näytteli vuonna 1987 ilmestyneessä jatko-osassa, jota on Suomessa esitetty nimellä Django – teloittajan paluu.

Nyt näyttää siltä, että Django ratsastaa jälleen. Amerikkalainen tuotantoyhtiö Point Blank on hankkinut hahmon oikeudet. Yhtiön tiedotteen mukaan uusi elokuva on nimeltään Django Lives. Se sijoittuu vuoteen 1915. Ikääntynyt Django toimii konsulttina villiin länteen sijoittuvissa mykkäelokuvissa. Renny Harlinin ohjaamasta Die Hard 2 -elokuvastakin tuttu Franco Nero, 72, palaa nimirooliin. Nero näytteli myös Tarantinon elokuvassa pienen roolin.

Ja jotta mukaan saataisiin myös myyvä Tarantino-yhteys, niin tuotantoyhtiö on palkannut ohjaajaksi miehen nimeltä Joe D’Augustine, joka on ollut mukana leikkaamassa useampaakin Tarantinon elokuvaa.

Lähde: Guardian

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa