DocPoint julkaisi ohjelmistonsa – Avajaistapahtumassa maksuton ulkoilmanäytös

Ascension.

DocPoint järjestetään tänä vuonna valtakunnallisena verkkofestivaalina.

Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint on julkistanut ohjelmistonsa ja käynnistänyt lipunmyynnin.

DocPoint järjestetään tänä vuonna valtakunnallisena verkkofestivaalina. Kaikki elokuvat ovat nähtävissä koko Suomessa. Katsoja valitsee itse, milloin tällä aikavälillä katsoo ostamansa elokuvan.

Ohjelmisto on katsottavissa verkossa 31.1.–6.2.2022.

Festivaalin ohjelmisto käsittää yhteensä 63 elokuvaa, joista 52 on pitkiä elokuvia. Kotimaisessa ohjelmistossa on tarjolla kolmetoista odotettua pitkää ensi-iltaa. Kansainvälinen ohjelmisto sisältää muun muassa elokuvat Ascension, Faya Dayi, President ja Writing With Fire, jotka kilpailevat parhaan dokumenttielokuvan Oscarista.

Kaikki kotimaisen ja ulkomaisen sarjan elokuvat ovat Suomen ensi-iltoja. Valtaosa elokuvista ei tule nähtäville Suomessa muualla kuin DocPointissa. Lisäksi ohjelmistoon sisältyy Pirjo Honkasalon retrospektiivi, joka käsittää neljä dokumenttielokuvaa.

DocPointin kahdessa kilpasarjassa palkitaan paras kotimainen dokumenttielokuva ja paras kansainvälinen dokumenttielokuva.

”On vaikuttavaa, miten komeita elokuvia korona-aikanakin on saatu tehtyä sekä maailmalla että kotimaassa. Koko ohjelmisto on rakennettu laatu ja elokuvallisuus edellä, muutamaa ajassa olevaa teemaa kuitenkin painottaen”,  festivaalin taiteellinen johtaja Kati Juurus kertoo.

Juurus on toiminut DocPointin taiteellisena johtajana kolmen festivaalin ajan. Tämän vuoden festivaali on Juuruksen viimeinen tässä tehtävässä.

”Olen kaikkina kolmena vuotena pyrkinyt nostamaan DocPointin ohjelmistossa näkyviin dokumenttielokuva-alan moninaisuutta ja tuomaan esiin vahvoja ohjaajia myös Euroopan ja Pohjois-Amerikan ulkopuolelta. Tänä vuonna enemmistöllä kansainvälisen kilpasarjan elokuvista on ei-valkoinen ohjaaja.”

DocPointin avajaistapahtuma järjestetään Kansalaistorilla Helsingin keskustassa lauantaina 29.1. kello 17.00 alkaen. Tapahtumassa esitetään maksuton ulkoilmanäytös uutuuselokuvasta Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja. Susanna Helken ohjaamassa mustan huumorin sävyttämässä elokuvassa hoiva-alan naiset laulavat Anna-Mari Kähärän sävelin arkisista, absurdeista ja raadollisistakin kokemuksistaan.

Ohjaaja Susanna Helke on paikalla keskustelemassa elokuvasta. Tapahtuma on kaikille avoin.

Yleisöä pyydetään saapumaan tapahtumaan vain terveenä ja turvavälit muihin seurueisiin säilyttäen. Maskin käyttö ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen on suositeltavaa.

”Hienoa, että avajaistapahtuma on mahdollista toteuttaa raikkaassa ulkoilmassa. Ja erityisen hienoa on, että saamme avajaiselokuvaksemme erittäin ajankohtaisen ja tekotavaltaan ainutlaatuisen dokumenttimusikaalin! Elokuvassa yhdistyvät mainiolla tavalla päivänpolttava aihe, tärkeä asia, musta huumori ja hienot laulukohtaukset. Odotan innolla tapahtumassa elokuvasta käytävää keskustelua!” sanoo DocPointin toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki.

Lisätietoa ja lippuja festivaalin verkkosivuilla.