Dvd-arvio: Renny Harlin Gladiatorin ja Spartacuksen jalanjäljissä

Tänä vuonna Hollywoodissa valmistui kaksi Hercules-aiheista historiallista seikkailuelokuvaa. Renny Harlinin ohjaama The Legend of Hercules valmistui niistä ensin mutta jäi meillä vaille teatterilevitystä heikon kansainvälisen lipputuoton takia.

Brett Ratnerin Hercules sen sijaan tuli Suomenkin valkokankaille, vaikka sekään ei maailmalla ole menestynyt odotetusti.

Harlinin elokuvassa kreikkalaista sankaria esittää Twilight-elokuvissa ja The Expendables 3:ssa näytellyt Kellan Lutz. Jumalaisen komea ja vahvaa kaurapuuroa syönyt nuorison suosikki sopiikin orjaksi joutuvan Zeuksen pojan rooliin mainiosti. Show’n tosin välillä varastaa petollista isäpuolta esittävä Scott Adkins, jonka raivokas roolisuoritus ei jätä kylmäksi.

Tarinassa näkyy vaikutteita Ben Hurista, Spartacuksesta, Gladiatorista ja muista tunnetuista hiekka ja miekka -elokuvista, mutta esikuviensa eeppisiin mittoihin The Legend of Hercules ei yllä.

Näyttävänä toimintaviihteenä The Legend of Hercules toimii kyllä mainiosti, vaikka draamapuoli vähän ontuukin.

Ei lisämateriaalia.

Jussi Huhtala

Elokuva ★★★

The Legend of Hercules. Yhdysvallat 2014. Ohjaus Renny Harlin. Käsikirjoitus Sean Hood, Daniel Giat. Pääosissa Kellan Lutz, Gaia Weiss, Scott Adkins. Ikäraja 16. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 12.9.2014.

Aiheeseen liittyvät jutut