Dvd: Riivattuja sieluja, rakkautta ja rikoksia – tässä on maailman paras minisarja!

10.10.2012 19:55

Lars von Trierin päätöihin kuuluva Valtakunta on yhä maailman paras minisarja. Saippuaoopperaa, sairaalasarjaa, kauhua ja tilannekomediaa häiriinnyttävän kiehtovasti yhdistelevä ”Tanskan Twin Peaks” nousi välittömästi kulttihitiksi, jonka ansiosta molemmat tuotantokaudet julkaistiin myös 4,5-tuntisina teatterielokuvina.

Kööpenhaminan keskussairaalaan sijoittuva tarina kertoo haamuista, riivatuista sieluista, rakkaudesta, menneisyyden ja nykyisyyden rikoksista, sekä tieteen ja taikauskon rajankäynnistä. Samalla se on maukas satiiri Tanskasta ruotsalaisen silmin, jotka kuuluvat loistavan Ernst-Hugo Järegårdin (1928–1998) tulkitsemalle ylilääkärille. Valtakunta pakenee määrittelyjä, eikä sen parista halua pois, kun sinne kerran on astunut.

Ekstrana von Trierin, toisen käsikirjoittajan ja leikkaajan valikoitu kommenttiraita joka jaksolle, tv-henkilökuva von Trieristä, making of –kooste ja joukko von Trierin ohjaamia mainoksia. Ekstrat on tekstitetty englanniksi.

Tuomas Riskala

Sarja ★★★★★
Ekstrat ★★★★

Valtakunta. Riget. Tanska 1994/1997. Ohjaus Lars von Trier, Morten Arnfred. Käsikirjoitus Lars von Trier, Niels Vørsel. Pääosissa Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Søren Pilmark, Udo Kier. Ikäraja 12. Dvd. Julkaisupäivä 24.8.2012.

Lisää luettavaa