Laadukas scifi kiinnostaa – Dyyni: Osa kaksi on nousemassa jättihitiksi myös Suomessa

Tieteiselokuva nousi odotetusti ykköseksi.

4.3.2024 16:00

Maailmalla näyttävän avauksen viikonloppuna tehnyt Dyyni: Osa kaksi kerää katsojia myös Suomessa. Se oli viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva.

Dyyni: Osa kaksi keräsi viikonloppuna 45 975 katsojaa. Se tuli kuitenkin ensi-iltaan jo keskiviikkona, ja yhteenlaskettu katsojamäärä on nyt 70 787 katsojaa.

Denis Villeneuven ohjaama tieteiselokuvan jatko-osa on saanut paitsi katsojia myös ylistäviä arvioita.  Episodi antoi elokuvalle viisi tähteä, ja samoilla linjoilla ovat monet elokuva-alan julkaisut.

Dyynin perässä tulee kotimaisia hittejä. Viikonlopun toiseksi katsotuin oli Luottomies-elokuva: All In reilulla 30 000 katsojalla. Kolmatta viikkoa pyörivä kotimainen komedia lähentelee jo 200 000 katsojan rajaa.

Menestykseksi on noussut myös lastenelokuva Heinähattu, Vilttitossu ja kana. Se sai viikonloppuna lähes 20 000 katsojaa ja rikkoi 100 000 katsojan rajan. Sen kokonaiskatsojamäärä on nyt 114 000.

Kotimaisista tuotannoista myös Myrskyluodon Maija jatkaa menestystarinaansa. Listan neljänneksi sijoittuneen historiallisen elokuvan näki viikonloppuna reilut 16 000 katsojaa, ja sillä on koossa jo yli 350 000 katsojaa.

Dyynin jatko-osan lisäksi teattereihin tuli viikonloppuna pari lastenelokuvaa. Suuri leluseikkailu -animaatio keräsi hieman yli 3000 katsojaa ja oli viikonlopun viidenneksi katsotuin. Ruotsalainen lastenelokuva Håkan Bråkan 2 oli listan kymmenes reilulla 1700 katsojalla.

Lisäksi kolmessa teatterissa tuli ensi-iltaan dokumenttielokuva Scala!!!, joka sai viikonloppuna vain 17 katsojaa.

Tarkemmat tilastot löytyvät Elokuvasäätiön sivuilta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia