Dyynin Rebecca Ferguson kieltäytyi työskentelystä A-listan tähden kanssa – raivosi ja haukkui kyyneliin saakka

Ferguson puolusti lopulta itseään, jonka jälkeen tilanne rauhoittui.

28.2.2024 08:30

Ruotsalainen näyttelijä Rebecca Ferguson on hiljalleen käymässä tutuksi myös suurelle yleisölle. Tästä voi kiittää hänen roolejaan Tom Cruisen Mission: Impossible -elokuvissa Rogue Nation (2015), Fallout (2018) ja Dead Reckoning Part One (2023). Lisäksi hänet tunnetaan Apple TV Plussan scifi-sarjasta Siilo ja tietysti rooleista Denis Villeneuven scifi-eepoksissa Dyyni (2021) ja Dyyni: Osa kaksi (2024).

Ferguson kertoi nyt haastattelussa, että hän joutui ikävään tilanteeseen jonkin tuotannon kuvauksissa. Hän ei kertonut, kenen näyttelijän kanssa asia tapahtui, mutta kyseessä oli A-luokan tähti, ja Ferguson sanoi tapauksen sattuneen viimeisen 12 vuoden aikana.

Dyyni: Osa kaksi (2024).

Fergusonin mukaan A-luokan tähti oli ”huutanut hänelle” kuvausten aikana. Ferguson kuvaili henkilöä ”epävarmaksi ja vihaiseksi ihmiseksi”.

– Muistan, että eräänä hetkenä tämä ihminen oli todella epävarma ja vihainen, koska hän ei saanut kohtauksia tehtyä. Uskon, että olin niin haavoittuvaisen ja vaivaantuneen oloinen, että minulle huudettiin.

Fergusonista tuntui, ettei kukaan ollut hänen puolellaan, ja sanoi näyttelijää pidetyn ”ykkösenä”. Ferguson sanoi kokemuksen ”murtaneen” hänet.

– Koska tämä henkilö oli ykkönen, minulla ei ollut turvaverkkoa, joten kukaan ei tukenut minua. Itkin lähtiessäni kuvauspaikalta.

Ferguson väitti tähden antaneen hänelle verbaalisen selkäsaunan kuvausryhmän edessä huutaen: ”Kutsutko itseäsi näyttelijäksi? Tämänkö kanssa minun on työskenneltävä? Mitä vittua tämä on?”

Ferguson yritti tehdä asialle jotain, eikä hän suostunut työskentelemään vihaisen tähden kanssa. Tuottajat kuitenkin vaativat hänet paikalle kuvauksiin, mutta ohjaaja antoi hänen työskennellä ainakin hiukan erossa A-listan tähdestä.

– Ohjaaja sanoi: ”Olet oikeassa. Minä en huolehdi muista. Yritän pehmentää tätä henkilöä, koska hän on niin epävakaa.” Ferguson kertoi ohjaajan sanoneen.

Ferguson sarjassa Siilo.

Ferguson sanoi myös antaneensa kuvauksiin palatessaan palautetta, pelostaan huolimatta, sanoen tähdelle muun muassa ”häivy sinä minun kuvauspaikaltani”.

– Sinä voit painua helvettiin. Työskentelen tennispallon kanssa. En halua nähdä sinua enää koskaan, Ferguson kertoi täräyttäneensä A-listan tähdelle.

Tennispalloa käytetään joskus digitaalisten tehosteiden yhteydessä, jollaista olisi kenties tarvittu ongelmallisen tähtinäyttelijän tuomisessa elokuvaan, vaikkei Ferguson näyttelisi hänen kanssaan. Fergusonin purkauksen jälkeen työolot muuttuivat huomattavasti parempaan suuntaan.

Fergusonin näyttelemiseen voi tutustua seuraavaksi esimerkiksi elokuvassa Dyyni: Osa kaksi. Se tulee tänään ensi-iltaan, ja voit lukea leffan arvostelun täältä: Dyyni: Osa kaksi – elokuvan arvostelu – Episodi.fi. Alla elokuvan traileri.

Lue myös: Maailmojen sodan Dakota Fanning on nyt 30-vuotias – tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: Metro

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia