Edgar Wrightin piti alun perin ohjata Ant-Man – kuinka paljon lopputulos eroaa alkuperäisen ohjaajan visiosta?

Edgar Wright, joka tunnetaan hauskoista ja energisistään elokuvistaan Shaun of The Dead, Hot Fuzz ja Scott Pilgrim vastaan maailma, oli tällä viikolla ensi-iltaan tulleen Marvel-elokuva Ant-Manin alkuperäinen ohjaaja. Wright kuitenkin lähti projektista ennen kuvausten alkua, koska hänellä oli erimielisyyksiä Marvelin kanssa. Ohjaajaksi tuli hänen tilalleen Peyton Reed, joka tunnetaan komedioista Yes Man ja The Break-Up.

Wrightin lähteminen projektista oli kova pala monille sarjakuvafaneille. Varsinkin kun tilalle tuli lähinnä hömppäkomedioita ohjannut Reed. Valmis elokuva kuitenkin sai melko positiivisen vastaanoton kriitikoilta, joten Reed ei ollut hassumpi valinta Wrightin tilalle. Herää kuitenkin kysymys: kuinka paljon lopputulos eroaa Wrightin alkuperäisestä visiosta?

Den of Geek -sivuston artikkelissa kerrotaan perusteellisesti, mitä elementtejä Wrightin alkuperäisestä Ant-Man-elokuvasta säilyi ja mitä uutta Reed toi projektiin. Alle on koottu artikkelin pääkohdat. Spoilerivaroitus, mikäli et ole nähnyt Ant-Mania.

– Wrightin idea oli tehdä Ant-Manista ryöstöelokuva ja että vanhempi Ant-Man luovuttaa pukunsa nuoremmalle sankarille. Nämä ideat säilyivät valmiissa elokuvassa.

– Wright roolitti pääosiin Paul Ruddin ja Michael Douglasin. Muut näyttelijät elokuvaan valitsi Reed.

– Elokuvan Jazz-tyylinen musiikki oli kokonaan Reedin idea.

Evangeline Lillyn hahmo Hope van Dyne sai enemmän tekemistä Reedin tultua projektiin.

– Elokuvan loppupuolella nähdään visuaalisesti päräyttävä kvanttiuniversumi, jonne Ruddin esittämä Scott Lang joutuu kutistuttuaan liikaa. Tämä lisättiin elokuvaan Reedin tultua mukaan projektiin.

– Scott Lang ei ottanut yhteen Anthony Mackien esittämän Falconin kanssa Wrightin versiossa.

Michael Peñan esittämällä sivuhahmolla on muutama hassu kohtaus, joissa hahmo selittää todella monimutkaisella tavalla yksinkertaisia tarinoita. Nämä lisättiin elokuvaan Reedin tultua mukaan.

– Lopputekstien keskellä nähdään kohtaus, jossa Michael Douglasin esittämä Hank Pym antaa Hopelle oman kutistuspuvun. Tämä kohtaus oli elokuvassa alusta asti, joten se oli Wrightin idea.

Ant-Man on elokuvateatterissa parasta aikaa. Arvion voit lukea tästä.

(Episodi/LV)

Aiheeseen liittyvät jutut