Ei todellakaan aihetta lähteä torille: Suomessakin pistäytynyt Marvel-sarja juuttui pohjamutiin

Secret Invasion on saanut niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin nuivan vastaanoton.

29.7.2023 22:30

Näyttävästä markkinoinnista ja kiiltävästä pinnasta huolimatta Marvel-minisarja Secret Invasion ei ole saavuttanut suurta kunniaa. Kuusiosainen kokonaisuus tehtiin Avengers-leffasarjan jatkoksi, kertomaan Samuel L. Jacksonin näyttelemän Nick Furyn kamppailusta ihmisten ja ulkoavaruudesta Maahan saapuneiden skrullien ja paremman tulevaisuuden puolesta.

Secret Invasionin alku Disney Plus -suoratoistopalvelussa ei ollut paremmasta päästä: Jo kesäkuussa, vain kahden jakson jälkeen, sen tuoreusarvo oli Rotten Tomatoes -sivuston mukaan nahkea 69 %.

Ammattilaiskriitikot arvioivat sarjaa mm. hitaammaksi kuin sen ennakkomarkkinointi antoi ymmärtää. Toisaalta sarjan tehosteet näyttivät asianmukaisen tyylikkäiltä ja politiikkaa salaisissa kokoontumisissaan puhuvat hahmot vakuuttavan vakavilta. Näytteliväthän heitä Jacksonin lisäksi mm. Emilia Clarke (Game of Thrones), Ben Mendelsohn (Rogue One: A Star Wars Story), Olivia Colman (The Favourite) ja Martin Freeman (Uusi Sherlock).

Viidennessä jaksossaan Secret Invasion piipahti myös Suomessa, mutta monessa muussakin kohteessa vieraillut sarja ei onnistunut saamaan suurta yleisöä puolelleen. Siksi siitä on tullut ensimmäinen ns. mätä Marvel-sarja Rotten Tomatoes -sivustolla. Sarjan tuoreusarvo on nyt viimeisen jakson julkaisun jälkeen pudonnut lukemiin 56 %/57 %.

 

Lähteet: Comingsoon.net, Rotten Tomatoes

Lisää luettavaa