Sormuksen ritarit täyttää 15 vuotta! Elijah Wood käytti vuosia elämästään Taru sormusten herrasta -elokuviin – mitä jäi käteen?

Uudesta The Trust -elokuvasta SXSW-festareilla puhumassa ollut Elijah Wood sai Cinemablendin haastattelussa myös muistella 15-vuotiasta Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit -elokuvaa ja sen aloittamaa trilogiaa.

Wood aloitti työskentelyn elokuvien parissa 17 vuotta sitten, ja peräkkäin kuvatut elokuvat pitivät näyttelijän usemman vuoden ajan Uudessa-Seelannissa.

”Mieleeni on painunut sama asia, joka on ollut siellä siitä asti, kun saimme kaiken valmiiksi, eli yksinkertaisesti kokemus sen tekemisestä. Uudessa-Seelannissa oleminen. Se kaksi kuukautta ennen kuvauksia, kun tutustuimme toisiimme ja ilmassa oli jännitystä seikkailusta, jolle olimme lähdössä. Tiesimme sen olevan jotain erikoista, mutta emme tienneet, mitä kulman takana odotti”, Wood muistelee.

Näyttelijän mukaan kaikki elokuvien parissa työskentelevät tiesivät työnsä merkittävyyden, mutta kukaan ei osannut varautua siihen, miten se vaikutti kaikkien elämään.

”Tiesimme niiden olevan merkittäviä, mutta emme mitenkään voineet tietää, mitä niistä tulisi! Olimme elämää muuttavan kokemuksen äärellä – emme vain sen suhteen, miten suosittuja elokuvat olisivat, vaan elämää muuttavan meidän oman elämänkokemuksemme kannalta – siellä asuminen ja yhden elokuvahistorian suurimman projektin läpikäyminen.”

Wood nähdään pian rikoskomedia The Trustissa yhdessä Nicolas Cagen kanssa.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut