Elijah Wood tunnustaa, ettei ole lukenut Taru sormusten herrasta -kirjaa – Paljastaa samalla, kuka on lempihahmo muumeista

Näyttelijä Elijah Wood tapasi faneja Tukholman Comic Conissa lauantaina. Tähtinäyttelijä osoittautui Muumi-faniksi.

6.11.2023 10:45

Elijah Wood tunnetaan ikuisesti roolistaan Frodona Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -trilogiassa. Mutta vaikka 20 vuotta on kulunut, Wood ei ole vielä lukenut kirjoja, joihin elokuvat perustuvat.

Tähtinäyttelijä paljasti asian lauantaina Tukholman Comic Con -tapahtuman kyselytunnilla, kun eräs fani kysyi, muistaako hän jonkin erityisen maagisen hetken J.R.R. Tolkienin romaaneista.

– Ollakseni rehellinen: en ole koskaan lukenut kirjoja. Antakaa kun selitän. Luin Hobitin lapsena, olin silloin noin kymmenen. Rakastin sitä. Minulla oli myös Taru sormusten herrasta, mutta se päätyi hyllyyn. Minun oli aina tarkoitus lukea se, mutta se ei koskaan toteutunut.

– Sitten piti tehdä elokuva. Kuvasin koe-esiintymisnauhan. Luin käsikirjoituksen. Ja yhtäkkiä sain roolin. Nyt minun on luettava kirjat, ajattelin, kun olimme Uudessa-Seelannissa kuvaamassa elokuvaa. Ajoitus oli täysin väärä. Minun olisi pitänyt lukea ne omaan tahtiini. Mutta keskityimme maailman rakentamiseen ja hahmojen ja käsikirjoituksen kehittämiseen. Teimme koko ajan töitä, joten minulla ei ollut aikaa, Wood sanoo.

– Tuntui melkein siltä, että se vei minut pois elokuvan tekemisestä. Kirjat ovat siis edelleen hyllyssä. Minua nolottaa. Ja aion lukea ne. Minulla on useita eri painoksia kirjasta, joten minulla ei ole tekosyitä.

Hollywoodin lakon vuoksi amerikkalaiset näyttelijät eivät saa puhua elokuvistaan tai hahmoistaan. Tämän vuoksi vierailu Comic Conissa ei tarjonnut lisävalaistusta Frodon hahmosta tai rakastetun elokuvatrilogian tekemisestä. Tämä oli ainoa asia, jossa Wood käsitteli Taru sormusten herrasta -elokuvaa.

Sen sijaan puhuttiin Muumeista. Wood osoittautui suureksi Muumi-faniksi. Kun häneltä kysyttiin Muumi-tarinoiden lempihahmoa, häneltä tuli pitkä vastaus.

Wood kertoi ihastuneensa erityisesti yhteen kirjaan, jonka nimeä hän ei mainitse, mutta kyseessä on mitä ilmeisimmin Kuka lohduttaisi Nyytiä.

– Olen lukenut muutaman Muumi-kirjan. Rakastan 1990-luvun televisiosarjaa, joka tehtiin Japanissa. Se on upea. Mutta lisäksi on yksi hahmo, joka on mukana kirjassa, joka ei itse asiassa kerro muumeista. Siinä on hahmo, joka lähtee matkalle. Hän kohtaa muita hahmoja, jotka haluaisivat tutustua häneen, mutta hän ei itse huomaa sitä. Lopputulos on ihana rakkaustarina, kun mukaan tulee tyttö, joka ei myöskään ole löytänyt ystäviä. Heidän tiensä eroavat, mutta he alkavat kirjoittaa toisilleen kirjeitä. Rakastan sitä tarinaa ja hahmoa.

Nyytin lisäksi Wood puhuu hahmosta, jota kaikki pelkäävät. Surullinen hahmo, joka jäädyttää kaiken liikkuessaan. Kyseessä on tietenkin Mörkö.

– En pidä Mörköä pelottavana. Oikeastaan säälin häntä. Rakastan Muumien maailmaa ja hahmoja. Pikku Myy on ilkeä tyyppi! Mutta silti mahtava. Kaikki Muumi-hahmot ovat ihania! Wood hehkuttaa.

Lähde: MovieZine

Lisää luettavaa