Elisa satsaa uusiin kotimaisiin uutuussarjoihin

Usealle suosikkisarjalle tulossa jatkoa.

22.2.2024 16:15

Viime aikoina on puhuttu kotimaisen tv-alan kriisistä ja kuplan puhkeamisesta. Siitä huolimatta Elisa tiedottaa satsaavansa edelleen kotimaisiin draamasarjoihin merkittävästi.

Mies joka kuoli -sarjan uuden kauden kuvaukset ovat juuri startanneet. Myös suositut Ivalo ja Pohjolan laki saavat jatkokaudet, joiden kuvaukset alkavat maaliskuussa. Lisäksi Elisa on tilannut Minna Lindgrenin menestyskirjasarjaan perustuvaan sarjan, Ehtoolehdon, joka on parhaillaan jälkituotannossa.

Elisan teettämän tutkimuksen mukaan kotimaisten tv-sarjojen suosio on viime vuodesta hieman kasvanut, ja 55 prosenttia suomalaisista sanoo katsovansa kotimaisia sarjoja viikoittain. Suomalaiset katsovat monipuolisesti: rikos, toiminta ja seikkailu sekä draama ovat suosituimmat genret.

”Satsaamme merkittävästi kotimaisiin alkuperäissarjoihin, joiden genret vaihtelevat rikossarjoista komediaan. Elisa on tilannut kotimaisilta tuotantoyhtiöiltä alkuperäissarjoja vuodesta 2014 alkaen: tähän mennessä on julkaistu lähes 40 alkuperäissarjaa ja tilattu yli 60 tuotantokautta. Elisa on merkittävä kotimaisen draaman tilaaja, rahoittaja ja kansainvälistäjä: Elisa Viihteen alkuperäissarjoja on myyty yli 80 maahan”, kertoo Elisan sisältöjohtaja Ani Korpela.

Mies joka kuoli -sarjan ensimmäinen kausi perustui Antti Tuomaisen samannimiseen menestysromaaniin. Tarinassa seurattiin sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaata, joka eräänä päivänä huomaa olevansa pitkäkestoisen myrkytyksen uhri, ja päättää selvittää kuka hänet on murhannut.  Toisella kaudella rooleihinsa palaavat Jussi Vatanen, Sara Soulié, Kari Hietalahti ja muut ensimmäiseltä kaudelta tutut näyttelijät.

Pohjolan lain kolmannella kaudella päästään jälleen seuraamaan mutkittaita kiemuroita lakimaailman huipulla. Päärooleissa jatkavat Lauri Tilkanen, Iida-Maria Heinonen ja Anu Sinisalo.

Ivalon neljännen kauden kuvaukset alkavat maaliskuussa pääkaupunkiseudulla. Pääroolissa nähdään jälleen Iina Kuustonen.

Minna Lindgrenin Ehtoolehto-kirjasarjan ensimmäiseen osaan perustuva Ehtoolehto-sarja tullaan näkemään kahdeksanosaisena sarjana. Taru Mäkelän ohjaaman sarjan päähenkilöinä nähdään kokenut näyttelijäkolmikko Leena Uotila, Eeva Litmanen ja Rea Mauranen.

Elisa Viihteen alkuperäissarjojen ensiesitykset nähdään Ruutu Plus -tilauksella ja sarjat tulevat myöhemmin katsottavaksi myös Elisa Viihde -palveluun. Pohjolan lain 3. kausi saa ensiesityksensä loppuvuodesta 2024. Ivalon ja Mies joka kuoli -sarjan uudet kaudet sekä Ehtoolehto julkaistaan vuonna 2025.

Lisää luettavaa