Elizabeth Olsen näpäyttää Marvel-arvostelijoita: ”Vähättely vahingoittaa lahjakasta tuotantotiimiä”

Multiverse of Madness saapui teattereihin viime viikolla.

11.5.2022 14:30

Marvelin uusin elokuva Doctor Strange in the Multiverse of Madness sai ensi-iltansa viime viikolla sekä Suomessa että muualla päin maailmaa. Yksi sen päätähdistä, Wanda Maximoffia eli Scarlet Witchiä näyttelevä Elizabeth Olsen on nyt avautunut hieman kokemuksestaan franchisen parissa.

Olsen astui ensi kertaa Wandan rooliin vuonna 2015 ilmestyneessä Avengers: Age of Ultron -elokuvassa. Sen jälkeen hänet on nähty neljässä muussa MCU-filmatisoinnissa sekä omassa WandaVision-sarjassaan Disney Plussan puolella.

”Lupauduin aluksi tekemään vain pari elokuvaa, joten olen jatkuvasti yllättynyt siitä, että minua pyydetään palaamaan uusiin projekteihin”, 33-vuotias tähti kertoo.

Olsen suhtautuu suosioonsa kuitenkin tyynesti. WandaVisionin tuoma yksilöpaine, jollaista hän ei ollut kokenut aiempien elokuvien kohdalla suuremman näyttelijäkaartin vuoksi, tuntui hänestä kovin pelottavalta. Siksi hän koittaakin pysytellä henkisesti hieman etäämmällä uusimmasta Doctor Strange -elokuvasta.

”Koin erittäin voimakasta stressiä, koska [WandaVision] oli MCU:n ensimmäinen televisiosarja. Olin todella peloissani ja nyt samanlaisia paineita liittyy myös Doctor Strangeen.”

Scarlet Witchillä on uutuuselokuvassa paljon ruutuaikaa ja hänen juonikaarensa nostattaa faneissa varmasti pintaan monenlaista tunteikasta reaktiota. Moni Hollywoodin suurista nimistä ei kuitenkaan ole pahemmin lämmennyt miljoonia tahkoavalle franchiselle vieläkään.

Esimerkiksi Martin Scorsesesta Marvel-elokuvat muistuttavat enemmän huvipuistoja kuin elokuvaa ja Francis Ford Coppola on kuvaillut niitä ”itseään toistaviksi prototyypeiksi”. Vastaavat kommentit saavat Olsenin turhautumaan.

Hän tiedostaa, etteivät Marvelin tuotokset ole mitään indie-taide-elokuvia, mutta se ei kuitenkaan anna syytä pitää niitä vähäisempinä teoksina.

”Tämä on vahingollista tuotantotiimille, mikä häiritsee minua. [Näiden elokuvien] parissa työskentelee suuri määrä aivan upeita lavastajia, puvustajia, kameramiehiä – minusta heidän vähättelynsä tällaisella kritiikillä vahingoittaa kaikkia palkittuja elokuva-alan tekijöitä, jotka työskentelevät myös [Marvel] tuotosten parissa.”

Doctor Strange in the Multiverse of Madness pyörii parhaillaan Suomen elokuvateattereissa. Olsenin uusimman roolisuorituksen voi siis käydä katsastamassa isolta ruudulta vaikka jo heti tänään.

Alla elokuvan traileri.

Lähde: The Independent

Lisää luettavaa