”Elokuvaa ei voi lähteä tekemään miellyttääkseen muita” – Timo Koivusalon Olavi Virta -leffan kuvaukset käyntiin kesäkuussa

Päähenkilöiden näyttelijät valittu.

Timo Koivusalon Olavi Virta -elokuva etenee vauhdilla. Kuvaukset alkavat kesäkuussa ja valmiin tuotoksen on määrä ilmestyä teattereihin vuoden 2018 syksyllä.

Elämäkertaelokuvassa laulajalegendan rooliin tulee hyppäämään Lauri Tilkanen. Olavi Virran vaimoa näyttelee Malla Malmivaara. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Vesa Vierikko, Seela Sella, Martti Suosalo, Jonna Järnefelt, Hannu-Pekka Björkman sekä Heikki Nousiainen.

Elokuvan on tarkoitus kertoa Virran tarina ryysyistä rikkauksiin – aina huipulle kipuamisesta viimeiseen esiintymiseen saakka. Juonen kantavana elementtinä toimii Olavin ja hänen vaimonsa tuhoon tuomittu rakkaustarina.

– Meillä on keskiössä 50-luvun kultakausi ja hänen uransa alamäki. Mukana on myös pieniä välähdyksiä hänen lapsuudestaan ja sota-ajoilta, ohjaaja Timo Koivusalo kertoo.

– Elämäntarinat tuntuvat kiinnostavan ihmisiä. Niissä on tietty kurkistus ihmisen elämään ja draaman kaari valmiina.

Koivusalo on suunnitellut Olavi Virtaa jo vuodesta 1998 lähtien. Ohjaajan unelmaprojekti on aina lykkääntynyt muiden elokuvien tieltä. Nyt hänestä kuitenkin tuntuu juuri oikealta hetkeltä tuoda legenda ruudulle. Yhdeksi syyksi ohjaaja nostaa oikeiden näyttelijöiden löytymisen.

 

olavi_virta2

 

Koivusalo uskoo elokuvalle riittävän kysyntää vielä nykyäänkin, eli 45 vuotta laulajan kuoleman jälkeen. Leffan on tarkoitus herättää nuoremman sukupolven kiinnostus.

– Halusin kirjoittaa käsikirjoituksesta sellaisen, että ihmiset jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan Virrasta voisivat silti katsoa elokuvan vain hyvänä tarinana.

Elokuva perustuu aikalaiskertomuksiin Virran lähipiiristä. Koivusalo on tehnyt yhteistyötä muun muassa laulajan tytärten kanssa. Apua on tullut myös vanhoilta keikkatovereilta.

– Minulla on ensikäden tietoa. Kaikki ei ole vain tutun tutun tutun kertomaa, ohjaaja vakuuttaa.

Samaan aikaan Koivusalon elokuvan kanssa on tekeillä myös toinen täysin identtinen projekti, jota työstää Claes Olsson. Kilpailuasetelma ei ole vaikuttanut Koivusaloon.

– Olen kuullut, että hän on suunnitellut elokuvaansa pitkään, mutta itse tietysti keskityn vain omaani. Jokainen tuottaja yrittää tehdä omia juttujaan. Tämä on pieni maa, joten yritetään olla kavereita muiden kanssa. Kyllä maailmassa aiheita riittää.

Kaikkia ei tietenkään voi miellyttää ja ohjaaja tiedostaa sen. Katsojilla on omat odotuksensa projektin suhteen, mutta Olavi Virta tulee edustamaan Koivusalon tuttua tyyliä.

– Elokuva on aina tekijänsä näköinen. Tässä tapauksessa tietysti huippulaadukas, hän lohkaisee.

– Elokuvaa ei voi lähteä tekemään miellyttääkseen muita. Pitää tehdä oma tulkintansa ja joku muu voi sitten tehdä toisenlaisen, hän summaa.

Kuvat: Artista Filmi