Elokuvafanien rakastaman sarjan tekijä saapuu Suomeen tammikuussa

Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint saapuu jälleen tammikuun lopulla.

14.12.2023 08:00

Elokuvafanien rakastaman Elokuvan tarina –dokumenttisarjan (A Story of Film) luoja Mark Cousins saapuu vieraaksi DocPoint-festivaalille Helsinkiin.

BAFTA-palkittu dokumentaristi, kriitikko ja kirjoittaja esiintyy Masterclass-tilaisuudessa keskiviikkona 31.1. Savoy-teatterissa. Lisäksi Cousinsin uralta on valikoitu kolme elokuvaa DocPointin ohjelmistoon.

– Ydinvoiman historiaan keskittyvä Atomic: Living in Dread and Promise (2015) ja fasismin syntyä ja tuhoa 30-luvun Italiassa tarkasteleva The March on Rome (2022) resonoivat pelottavankin voimakkaasti ajassamme. A Story of Children and Film (2013) taas on ajaton kertomus siitä, kuinka elokuvissa on kuvattu lapsuutta eri aikakausina, kommentoi DocPointin ohjelmajohtaja Inka Achté, joka on valinnut elokuvat.

– Cousins on dokumenttielokuvan raskaansarjan moniottelija, jolla on laaja-alainen näkemys elokuva-alasta tekijänä, kirjoittajana ja kriitikkona, ja on kunnia saada hänet festivaalin vieraaksi, Achté lisää.

Aho & Soldan -elämäntyöpalkinto jaetaan vuoden 2024 DocPoint-festivaalilla Anu Kuivalaiselle. Kuivalainen on Jussi-palkittu dokumenttielokuvaohjaaja, joka tunnetaan visuaalisesti voimakkaista elokuvistaan.

Kuivalaisen uusin elokuva oli kollektiivisesti toteutettu 10 kirjettä tulevaisuuteen, joka nähtiin myös Docpointin kotimaisessa kilpasarjassa vuonna 2023. DocPointin ohjelmistossa nähdään viisi valikoitua elokuvaa Kuivalaisen tuotannosta. Sunnuntaina 4.2. Kuivalainen pitää Masterclassin Kino Reginassa.

DocPoint järjestetään 23. kertaa 30.1.–4.2.2024 Helsingissä. Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan 11.1.2023, jolloin myös ohjelmiston liput tulevat myyntiin.

Lisätietoja festivaalin kotisivuilta.

Lisää luettavaa