Elokuvavuosi 2024 ei näytä hyvältä – Vähemmän elokuvia ja jopa miljardin dollarin tiputus

Lakot siirsivät monta tuotantoa vuoteen 2025.

29.12.2023 19:00

Näyttelijöiden ja käsikirjoittajien lakkojen päättyminen ei välttämättä pelasta Hollywoodin elokuvavuotta 2024.

Ison budjetin elokuvien määrän arvioidaan tippuvan noin 14 prosenttia ja tulojen samassa mittakaavassa. Elokuvasivusto Deadlinen mukaan Hollywoodin tuotot saattaisivat tippua jopa miljardilla dollarilla vuoteen 2023 nähden.

Vaikka näyttelijöiden lakko päättyi jo marraskuussa, moni tuotanto siirtyi vuoteen 2025. Isot tuotannot vaativat aikaa ja rahaa. Vuosi 2024 tulee monelle liian pian.

Vuoden 2024 ennakoituja kassamagneetteja ovat muun muassa Dyyni: Osa kaksi, Kingdom of the Planet of the Apes, Deadpool 3 ja Godzilla x Kong: The New Empire.

Barbieen ja Oppenheimeriin verrattuna lista näyttää vaatimattomalta. Tämän lisäksi Hollywood elää eräänlaisessa välitilassa. Supersankarielokuvat floppaavat toisensa perään ja ihmisille pitäisi keksiä jo jotain uutta, jotta he viitsivät raahautua suoratoiston ääreltä teatteriin.

Elokuva-ala ei kuitenkaan ole vain kylmää matematiikkaa. Leffojen määrää tärkeämpää on niiden laatu ja joka vuosi tapahtuu myös yllätyksiä. Monikaan ei ennakoinut Indiana Jones ja kohtalon ajan floppaamista. Tai sitä, että M3GAN ja Sound Of Freedom tuottaisivat yhteensä lähes puoli miljardia dollaria.

Ja vaikka vuosi 2024 hieman heikommalle näyttääkin, niin ihmisiä on sentään mahdollista saada teattereihin. Covid-pandemian aikana tilanne oli paikoitellen toinen.

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa