Elokuvien hirviömäiset autot – katso Top 5

6.11.2015 11:15

Esittelyssä pahiksia, jotka liikkuvat pyörillä! Elokuvapahiksen roolin nappaa joskus hirviömäinen auto. Auto voi tässä lajityypissä muuttua inhimilliseksi olennoksi, joka ei tarvitse edes kuljettajaa ratin taakse.

Kauhun kilometrit

monster-duel

Steven Spielbergin uran alkuvaiheen ohjaustyö Kauhun kilometrit (Duel) vuodelta 1971 sisältää ikimuistoisen pahiksen, joka on Peterbilt 281 -mallinen perävaunullinen rekka. Maantieraivoa kuvaava elokuva on kuin yksi pitkä takaa-ajo, jossa keski-ikäinen Plymouthilla ajava myyntimies joutuu hirviömäisen mustaa savua tupruttavan rekan piinaamaksi.

The Car

monster-the-car

The Car -elokuvakin edustaa 1970-luvun autokauhun lajityyppiä. Nimellä Kalmankaara Suomessa esitetty elokuva kertoo pelottavasta autosta, joka alkaa terrorisoida utahilaisen pikkukaupungin asukkaita. Musta auto näyttää liikkuvan yliluonnollisella tavalla ilman kuljettajaa, eikä siinä ole rekisterikilpiä eikä edes ovenkahvoja. Auto tuntuu edustavan outoa pahuutta, joka haluaa murskata kaiken alleen, eikä sitä pysäytä mikään.

Christine

monster-christine

Christine-elokuvan (1983) tappava auto on kauhukirjailija Stephen Kingin luomus. Halloween-ohjaaja John Carpenterin ohjaama elokuva kertoo koulukiusatusta nuorukaisesta nimeltä Arnie, joka ostaa vanhan Plymouth Furyn ja kunnostaa sen. Christineksi nimetyllä punavalkoisella autolla tuntuu olevan outoja voimia. Oudot kuolemantapaukset viittaavat siihen, että auto haluaisi kostaa kaikille Arnien kiusaajille.

Maximum Overdrive

monster-maximum-overdrive

Myös Maximum Overdrive (1986) on Stephen Kingin luomus, ja tällä kertaa hän myös ohjasi elokuvan oman tarinansa pohjalta. Maapallon ohi kulkeva komeetta saa aikaan mystisiä voimia. Rekoista tulee itsestään liikkuvia murhanhimoisia tappajia, jotka kiusaavat Emilio Estevezin esittämää Billiä ja muita pohjoiscarolinalaisen bensa-aseman työntekijöitä ja asiakkaita. Kingin suosikkibändi AC/DC vastaa musiikista ja teki elokuvaa varten kappaleen Who Made Who.

Death Proof

monster-death-proof
Quentin Tarantinon ohjaama Death Proof (2007) on kunnianosoitus eksploitaatioelokuville muskeliautoille. Elokuvan päähenkilö on Kurt Russellin esittämä mielipuolinen stuntmies nimeltä Mike, joka vaanii nuoria naisia lavastamalla auto-onnettomuuksia. Elokuvan nimi tulee siitä, että Miken stunt-käyttöön tarkoitetut autot on rakennettu ”kuolonvarmoiksi”. Vuoden 1970 Chevy Nova ja vuoden 1969 Dodge Charger ovat Miken ohjastamia tappokoneita. Mike kuitenkin valitsee uhrikseen väärän naisporukan.

Monster Jam on tulossa Suomeen 14.–15. marraskuuta.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa