Elokuvien rakkaustarinoissa naiset ihastuvat vanhempiin miehiin – tutkimus selvitti keskimääräisen ikäeron

2.6.2015 16:32

Tuoreen tutkimuksen mukaan Hollywoodin romanttisissa elokuvissa naispuoliset pääosien esittäjät ovat keskimäärin 4,5 vuotta miespuolisia vastanäyttelijöitänsä nuorempia. Elokuvan ohjaajan ollessa nainen ero on hieman pienempi.

Brittiläinen tuottaja ja käsikirjoittaja Stephen Follows analysoi 422 vuosien 1984 ja 2014 välillä tehtyä romanttista komediaa ja draamaa, jotka ovat tuottaneet vähintään miljoona dollaria. Follows päätti tutkia elokuvapariskuntien ikäeroja aiheen noustessa puheenaiheeksi viime viikolla. 37-vuotias Yön ritari -elokuvista tuttu näyttelijätär Maggie Gyllenhaal kertoi tällöin olleensa ollut liian vanha 55-vuotiaan miehen vastanäyttelijäksi.

Followsin tekemässä tutkimuksessa selvisi, ettei naispääosien esittäjien keski-ikä ole ollut missään vaiheessa 1984 ja 2014 vuosien välillä heidän miespuolisten vastanäyttelijöitänsä suurempi. Pienimmillään ikäero on ollut vuosina 1988 ja 2009, jolloin miehet ovat olleet vain 0,6 ja 0,8 vuotta vanhempia.

Robert Redfordilla, Dudley Moorella ja Richard Gerellä on miesnäyttelijöistä suurimmat ikäerot naispuolisiin vastanäyttelijöihinsä. Naisista taas Julia Roberts, Debra Winger ja Winona Ryder ovat yleensä paljon kanssanäyttelijöitään nuorempia.

Lähde: StephenFollows.com
Kuvassa Emma Stone ja Colin Firth elokuvassa Magic in the Moonlight.
(Episodi/SK)

Lisää luettavaa