Ennätyksellisiä huippuarvosanoja kahmiva Arcane palaa toiselle tuotantokaudelle – katso julkistusklippi

Suurensuuri suositus tälle sarjalle!

Netflixin julkaisema ja League of Legends -peliin löyhästi pohjaava Arcane on noussut marraskuun todelliseksi yllättäjäksi saamallaan suurimittaisen positiivisella huomiolla. Ei siis ihmekään, että upealla visuaalisella tyylillä toteutetun ja rankahkoja teemoja tutkiskelevan animaatiosarjan jatkon julkistettiin olevan jo työn alla.

Yhdeksän osainen, aikuiseen makuun suunnattu Arcane julkisettiin kolmessa osassa, kolme jaksoa kerrallaan. Ensimmäinen näytös toimii prologina sarjan tarinalle; se esittelee sarjan päähenkilösiskokset Violetin ja Powderin, ja kertoo kuinka heidän tiensä erkanivat kohtalokkaan tapahtumasarjan seurauksena. Toinen näytös keskittyy seuraamaan siskosten yrityksiä löytää toisensa uudestaan. Kolmannessa ja viimeisessä näytöksessä pääsemme näkemään mihin suuntaan heidän suhteensa lopulta kehittyykään.

IMDb:ssä sarjan arvosana on huikea 9,4 ja Rotten Tomatos -sivuston mukaan kriitikot ovat pitäneet siitä 100 % ja yleisö 98 % verran. Se onkin kirkkaasti Netflixin parhaiten arvioitu alkuperäissisältö koko suoratoistopalvelun historiassa. Merkittävää on myös se, että arviot eivät kääntyneet laskuun missään vaiheessa sarjan pilkotusta julkaisukalenterista huolimatta, vaan katsojien konsensus on pysynyt yksimielisen positiivisena alusta loppuun.

Näyttävän omaperäisen visuaalisuutensa ja puhuttelevien teemojensa lisäksi yksi Arcanen suosiota selittävä seikka on varmasti se, että sen tarinaan pääsee erinomaisesti sisään myös ilman ennakkotietoja alkuperäispelistä. Sen maailmaa rakennetaan hahmo-lähtöisesti ja katsoja pystyykin kiintymään heihin vahvasti hetki alkuminuuteista lähtien. Pelin ystävät taas pääsevät syventämään tietojaan tarinan maailmasta ja näkemään suosikkisankarinsa ensi kertaa puhuvina hahmoina. Arcane onnistuu siis tarjoamaan mielekästä seurattavaa kaikenlaisille katsojille.

Sarjan ääninäyttelijäkaartissa kuullaan mm. Marvelin Hawkeye-sarjassa pian nähtävä Hailee Steinfeld (Violet), Ella Purnell (Powder/Jinx) ja Harry Potter -elokuvista tuttu Katie Leung. Kolmikon on myös vahvistettu palaavan mukaan toiselle tuotantokaudelle. Arcane on Riot Gamesin sekä Fortiche-animaatiostudion yhteistyöprojekti ja sen ovat kehitelleen Christian Linke ja Alex Yee.

Arcane on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan Netflixissä ja se löytyy tällä hetkellä Suomen Top10-sarjalistan kärkisijalta. Alla virallinen traileri.

YouTube video

Lähde: TVLine, Forbes

Aiheeseen liittyvät jutut