Ensimmäinen korkean profiilin tähti syyttää Kevin Spaceya kopeloinnista – ylistäen samalla kollegaansa

Tapaus 1990-luvulta.

Näyttelijä Guy Pearce on ensimmäinen suuremman profiilin tähti, joka on kertonut Kevin Spaceyn kanssa työskentelyn olleen ”hieman hankalaa”. Pearce antoi australialaisessa talk show’ssa ymmärtää, että Spacey kopeloi häntä L.A. Confidential -elokuvan kuvauksissa. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1997 ja oli ehdolla yhdeksään Oscar-palkintoon, mm. parhaasta elokuvasta, voittaen kaksi palkintoa.

Haastattelussa Pearcelta kysyttiin millaista Spaceyn kanssa työskenteleminen oli: ”Jooh… Jooh. Aiheesta on hankala puhua tällä hetkellä. Hämmästyttävä näyttelijä, uskomaton näyttelijä. Kevinin kanssa oli hieman hankalaa, kyllä. Hän on kopeloiva kaveri.”

Perce huomautti olleensa kuvausten aikaan kuitenkin 29-vuotias, ei 14 kuten syytökset ensimmäisenä kertonut Anthony Rapp vuonna 1986. Rappin syytösten jälkeen on kerrottu Spaceyn ahdistelleen ihmisiä lähes koko uransa ajan, niin teatterissa kuin kameratöissäkin. Hän johti Old Vic -teatteria Lontoossa vuosina 2004-2015, jonka aikana sopimatonta käytöstä koki ainakin 20 työntekijää.

Spacey ei ole ollut julkisuudessa viime vuoden marraskuun jälkeen, jolloin hän ilmotti Twitterissä hakeutuvansa hoitoon. Uutisesta kertoi The Guardian.

Kuva sarjasta House of Cards

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut