Ensimmäinen traileri genrekameleontti Danny Boylen uusimmasta

11.1.2013 23:53

Elokuvagenrestä toiseen onnistuneesti loikkineen ohjaaja Danny Boylen seuraavasta elokuvasta, Trance-trilleristä on julkaistu ensimmäinen traileri.

Viimeksi kesäolympialaisten seremonioita ohjannut Boyle ei tällä kertaa seikkaile avaruudessa (Sunshine, 2007) tai slummeissa (Slummien miljonääri, 2008), vaan liikkuu samoilla Lontoon kaduilla 28 päivää myöhemmin (2002) -kauhuelokuvansa kanssa. Tällä kertaa ei tosin kannata odotella juoksevia raivopäitä. Sen sijaan tarjolla on uusintaversio Joe Ahearnen vuonna 2001 julkaistusta tv-elokuvasta Trance, josta tarinaa viilasi Boylen vanha tuttu John Hodge, joka aikoinaan käsikirjoitti Boylen neljä ensimmäistä valkokangaselokuvaa, joukossa muun muassa Trainspotting (1996) ja The Beach (2000).

Trancessa James McAvoyn taiderosvo joutuu kallisarvoisen taulun vietyään Vincent Casselin esittämän rikollisen pihteihin. Ongelma on vielä odotettua pahempi, kun rosvo ei muista, minne on Casselin himoitseman taulun kätkenyt. Tarvitaan siis Rosario Dawsonin hypnoterapeutti leikkimään mielillä ja kaivamaan tieto ulos.

Traileri alkaa kesysti, mutta äityy loppua kohden kiihkeäksi ja ilmeisen käännerikkaaksi sekamelskaksi, joka ainakin ennakolta meinaa taas spoilata kaiken. Alkuperäistä Trancea näkemättä on toki vaikea arvioida, näytetäänkö jälleen liikaa vai johdetaanko trailerin katsojia vain harhaan tulevasta lopputulemasta.

Katso Trancen traileri alta. Elokuvan pitäisi ilmestyä tämän kevään aikana.

Kuvassa McAvoy elokuvasta X-Men: First Class (2011).

Lähde: Empire

(Episodi/JS)

Lisää luettavaa